Home » D:News » Clasamentul ţărilor din Europa în care locuitorii ”uită” să se spele pe mâini după ce folosesc baia. Pe ce loc se situează România

Clasamentul ţărilor din Europa în care locuitorii ”uită” să se spele pe mâini după ce folosesc baia. Pe ce loc se situează România

Publicat: 25.02.2018
Spălatul pe mâini reprezintă unul dintre modurile prin care poate fi prevenită mortalitatea infantilă din cauza pneumoniei, în proporţie de 25%, şi din cauza diareei, în proporţie de 50%. Aceste două afecţiuni omoară între 3 şi 5 milioane de copii sub vârsta de cinci ani, anual. Cu alte cuvinte, îmbunătăţirea igienei mâinilor este cea mai uşoară, rapidă şi eficientă metodă pentru reducerea mortalităţii în rândul copiilor.

Un studiu realizat de către Gallup arată ce ţări din Europa sunt fruntaşe la curăţarea mâinilor şi cele care au probleme grave cu acest obicei. Conform BigThink, fruntaşi la acest capitol sunt bosniacii (96%) şi turcii (94%). Scorul mare este asociat procedurii islamice wudu, un ritual de purificare anterior rugăciunilor. 

România se situează în partea superioară a clasamentului cu un scor de 84%. Un procent mai mic decât cel al României a fost înregistrat în ţări precum Norvegia (79%) şi Finlanda (76%), Spania (61%) sau Rusia (63%). Ţara în care locuitorii îşi spală cel mai rar mâinile este Olanda (50%), jumătate dintre olandezi nu se spală pe mâini după ce utilizează baia.

Conform unui studiu anterior emis de German Intitute for Quality and Efficiency in Health Care, banalul spalat pe maini are o acţiune profilactică mai eficientă decat administrarea vitaminei C sau a altor antioxidanţi naturali sau artificiali. Această măsură de igienă şi protecţie a oricărei persoane pare a fi cea mai bună strategie de luptă în faţa infecţiilor respiratorii.

Conform specialiştilor britanici, oamenii trebuie să se spele pe mâini minimum 20 de secunde, pentru a se asigura că au fost îndepărtate toate virusurile şi bacteriile periculoase care pot provoca gripă, infecţii sau probleme ale stomacului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase