Home » D:News » Cât de benefic este sportul pentru dezvoltarea copilului

Cât de benefic este sportul pentru dezvoltarea copilului

Cât de benefic este sportul pentru dezvoltarea copilului
Publicat: 03.03.2018
Poate că de cele mai multe ori preferăm să ne încurajăm copiii să nu participe la orele de educaţie fizică, crezând că sunt o pierdere de timp, însă sportul are beneficii remarcabile asupra sănătăţii şi dezvoltării creierului copiilor.
Grecii antici au petrecut o jumătate din educaţia lor făcând exerciţii fizice. În anii 1800, o treime din timpul petrecut în şcoală era dedicat exerciţiilor fizice. Kennedy a crezut cu adevărat în ideea că exerciţiul fizic produce excelenţă academică şi construieşte integritatea. Nu degeaba s-a crezut încă din antichitate în faptul că sănătatea fizică duce la o minte, corp şi spirit sănătoase.
 
Educaţia fizică este imperativă pentru succesul în viaţă
 
O consecinţă a scutirii de la orele de sport în şcolile americane a condus la niveluri mai scăzute ale educaţiei şi productivităţii din anii ’70 încoace. În plus, în ciuda faptului că se cheltuie mai mulţi bani pentru îngrijirea sănătăţii decât în orice altă ţară de pe pământ, SUA are cea mai mare rată de boli mintale, obezitate şi boli cronice, care cresc dramatic cu fiecare deceniu care trece.
 
Cercetările efectuate de Şcoala Medicală Harvard arată că de îndată ce educaţia sportivă este reinstalată în şcoli, există o scădere cu peste 80% a problemelor de disciplină într-un singur semestru. Acest lucru înseamnă la rândul său că profesorii se pot concentra mai degrabă pe predare, decât pe comportamentul poliţienesc, iar prin îmbunătăţirea participării şi concentrării, copiii învaţă mai mult şi obţin un scor mai bun la teste.
 
Într-adevăr, studiile au demonstrat în repetate rânduri că performanţa în matematică şi ştiinţă se corelează cu aptitudinile fizice. Acum opt ani, ABC News a raportat un program special care a fost implementat la Naperville Central High School, Chicago, unde elevii puteau participa la o clasă de gimnastică dinamică la începutul zilei şi aveau acces la biciclete şi mingi de exerciţii pe parcursul zilei în sălile de clasă.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase