Home » D:News » Topul greşelilor de neacceptat într-o relaţie

Topul greşelilor de neacceptat într-o relaţie

Topul greşelilor de neacceptat într-o relaţie
Publicat: 30.07.2018
Relaţiile par astăzi clădite pe nisipuri mişcătoare. Tot ce a fost frumos se termină repede. Ba mai mult, e de ajuns un moment ca cel de lângă tine să devină un străin cu multe secrete, un om cu care împarţi totul, dar pe care nu îl cunoşti.
Şi, totuşi, ce omoară, de fapt, o relaţie de cuplu? Când intervine monotonia şi uitarea a tot ce a fost? Care sunt acele lucruri ce fac ca prăpastia să se adâncească. Peste ce se poate trece într-un cuplu şi care sunt acele trăiri ce îi pot face pe cei doi parteneri să îşi separe drumurile?

Potrivit CSID, în opinia psihologului Radu Leca există patru piloni care pot contribui la destrămarea unei poveşti ce părea de neatins:

Un alt cuplu. Inserţia unui alt cuplu în viaţa voastră vă poate demonta intimitatea, poate adăuga problemele şi neînţelegerile acolo unde nu sunt binevenite. ”În loc să vorbiţi despre voi, vorbiţi despre ei, iar asta nu trebuie să se întâmple. De ce? Este de bun simţ ca orele rămase dintr-o zi să le petreceţi împreună, dar nu vorbind despre alţii. Energia trebuie sa rămână în cuplu, astfel acesta se destramă”, explică specialistul pentru Ce se întâmplă, doctore?!
 
Un alt partener. “Din cauze ce ţin de structura emoţională a fiecărui partener, în prezenţa noţiunilor de traumă, singurătate, tulburare psihologică, dorinţa de demonstrare a valabilităţii, apariţia unui nou partener după 6-9-12 luni de relaţie monogamă este firească”.
 
 Iată câteva cauze argumentate sub forma unor fapte de viaţă:
 
A. Nu ştiu cum s-a întâmplat, dar în timpul delegaţiei m-am apropiat nefiresc de…
B. Seamăna foarte mult cu Tata. Simţeam încredere alături de el, aşa că….
C. La final de training, chiar pe holul hotelului, am simţit impulsul de a vedea ce gust au buzele lui, iar de la un sărut era să pierd autocarul.
D. De multe ori, în pauza de masă, el mi-a dat din salata lui. Povesteam lucruri intimie, între friptură şi desert ne-am apropiat.
 
Citeşte continuarea în CSID!
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase