Home » D:News » Iranul are acum o nouă rachetă balistică care poate fi echipată cu un focos nuclear

Iranul are acum o nouă rachetă balistică care poate fi echipată cu un focos nuclear

Iranul are acum o nouă rachetă balistică care poate fi echipată cu un focos nuclear
Publicat: 09.02.2019
Armata Iranului a inaugurat o nouă rachetă balistică de suprafaţă care are o rază de acţiune de 1.000 km, conform anunţului agenţiei semi-oficiale de ştiri Fars. Astfel, Teheranul ignoră cererile Occidentului de oprire a programului nuclear, relatează Reuters.
Fars a publicat imagini ale unei fabrici subterane de rachete, spunând că racheta „Dezful” este o versiune a rachetei Zolfaghar care are o rază de 700 km şi o ogivă nucleară de 450 kg, scrie Mediafax.
 
Iranul afirmă că are rachete cu o rază de până la 2000 km, ceea ce pune Israelul şi bazele militare americane din regiune în raza sa de acţiune.
 
UE a intensificat criticile privind programul de rachete balistice al Iranului, în timp ce europenii se angajează să menţină acordul nuclear dintre Iran şi marile puteri semnat în 2015.
 
O rezoluţie a ONU din acel an care consacră acordul nuclear „a cerut” Iranului să nu fabrice timp de 8 ani rachete balistice concepute capabile să care arme nucleare.
 
Preşedintele SUA, Donald Trump, a părăsit anul trecut acordul nuclear şi a reimpus sancţiuni Iranului, în timp ce UE a încercat să salveze acest acord.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase