Home » D:News » Procesul de selectare a primei femei care va merge pe Lună a ajuns în etapele finale

Procesul de selectare a primei femei care va merge pe Lună a ajuns în etapele finale

Procesul de selectare a primei femei care va merge pe Lună a ajuns în etapele finale
Publicat: 18.06.2019
Până în acest moment, oficialii NASA au restrâns la 12 numărul potenţialelor candidate pentru participarea în misiunea Artemis.

Noua misiune spaţială americană care va readuce oamenii pe suprafaţa Lunii în 2024 se numeşte Artemis şi este numită astfel după sora geamănă a zeului Apollo, cel care a dat numele primei misiuni care a pus un om pe suprafaţa selenară.

Surse din cadrul NASA au dat publicităţii faptul că a fost restrâns la 12 numărul candidatelor care ar putea să devină prima femeie care a ajuns pe suprafaţa Lunii, notează Phys.com.

Alegerea primei femei care va călători spre Lună nu reprezintă o ştiinţă exactă, dar ce este clar este faptul că proocesul de selectare a echipajului pentru o misiune spaţială s-a schimbat. În special datorită bazei de selecţie a candidaţilor care, în perioada misiunii Apollo 11, însemna forţele armate ale Statelor Unite ale Americii, care la acel moment erau exclusiv masculine.

În prezent, lista scurtă la care s-a ajuns este mai diversă. Femeile care au fost selectate având în spatele lor o multitudine de calificări. Unele dintre candidate provin din mediul militar şi au experienţă în ceea ce priveşte zborul cu diferite aeronave de tip militar sau din mediul ştiinţific.

Informaţiile din partea agenţiei spaţiale nord-americane arată faptul că, de asemenea, o parte dintre femeile care au ajuns pe lista scurtă au mai avut misiuni în spaţiu şi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale şi că toate, idiferent de experienţa în cosmos,  urmează programe specializate de pregătire pentru misiunea Artemis.

Citeşte şi:

 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase