Home » D:News » China donează o sumă importantă către Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a combate coronavirusul

China donează o sumă importantă către Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a combate coronavirusul

China donează o sumă importantă către Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a combate coronavirusul
Publicat: 24.04.2020
Beijingul a anunţat că va dona 30 de milioane de dolari Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru a ajuta în lupta globală împotriva coronavirusului. Decizia a fost luată la câteva zile după ce Washingtonul a anunţat că va suspenda finanţarea către organizaţie, pe motiv că a fost de partea Chinei în chestiunea pandemiei.

Contribuţia Chinei la agenţia subordonată ONU „reflectă sprijinul şi încrederea guvernului chinez şi a oamenilor faţă de OMS”, a anunţat Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, potrivit The Times.

Acesta a precizat că suma oferită este pentru a susţine eforturile în combaterea, prevenirea şi controlul epidemiei de COVID-19, precum şi pentru sprijinirea sistemelor medicale în ţările aflate în curs de dezvoltare.

Săptămâna trecută, cel mai mare contribuitor la bugetul OMS (cu o contribuţie de peste 400 de milioande de dolari în 2019, reprezentând circa 15% din bugetul instituţiei), Statele Unite, au acuzat Organizaţiei Mondială a Sănătăţii că a „gestionat greşit” criza COVID-19. Donald Trump a acuzat instituţia că a fost părtinitoare în privinţa Chinei, plasându-se de partea ei de la începerea pandemiei de coronavirus.

„Am dat instrucţiuni ferme administraţiei mele să oprească finanţarea, cât timp se face o evaluare a rolului OMS în gestionarea greşită şi acoperirea răspândirii coronavirusului”, a anunţat Donald Trump săptămâna trecută.

Totodată, Mark Esper, şeful PentagonuluI, a afirmat că îi este foarte greu să aibă încredere în informaţiile transmise de Administraţia comunistă de la Beijing despre pandemia de coronavirus

Vă recomandăm să citiţi şi:

Institutul de Virologie din Wuhan neagă că ar fi sursa pandemiei de coronavirus

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase