Home » D:News » Autorităţile din Wuhan vor să testeze pentru coronavirus toată populaţia de 11 milioane de locuitori, în numai 10 zile

Autorităţile din Wuhan vor să testeze pentru coronavirus toată populaţia de 11 milioane de locuitori, în numai 10 zile

Autorităţile din Wuhan vor să testeze pentru coronavirus toată populaţia de 11 milioane de locuitori, în numai 10 zile
Publicat: 13.05.2020
Milioane de chinezi din Wuhan vor fi testaţi în următoarele zece zile pentru a vedea dacă nu izbucneşte un nou focar de coronavirus ca urmare a identificării a şase noi cazuri în oraşul unde pandemia de COVID-19 fusese declarată închisă.

Decizia a fost luată de autorităţile chineze după ce în ultimele zile au fost raportate şase noi îmbolnăviri de COVID-19, primele din ultimele 35 de zile, potrivit CNN.

Niciunul dintre cazuri nu este de import, ceea ce ridică îngrijorări că infecţia cu virusul SARS-CoV-2 s-ar putea răspândi în oraşul de unde a apărut coronavirusul, la finalul anului 2019.

Ca răspuns la un eventual nou focar de coronavirus, autorităţile din Wuhan vor efectua teste ale acidului nucleic la toţi orăşenii, pe o perioadă de 10 zile, conform unei notificări de urgenţă emisă de autorităţile locale şi obţinută de publicaţia The Paper.

Cum funcționează testele pentru coronavirus

Testele de detecţie a acidului nucleic viral funcţionează prin identificarea codului genetic al virusului şi pot fi mai eficiente în depistarea infecţiei, în special în fazele incipiente, decât testele care examinează răspunsul imun al organismului, deşi acestea din urmă sunt mai uşor de făcut.

Persoanele în vârstă şi comunităţile cu densitate mare vor avea prioritate la testare. Autorităţile locale au planuri ambiţioase şi anume testarea în numai zece zile a celor 11 milioane de locuitori, o populaţie mai mare decât cea din toată Grecia.

Wuhan a fost primul oraş din lume care a fost închis în totalitate, pe o perioadă de 76 de zile, pentru combaterea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Restricţiile au fost ridicate gradual, iar din 8 aprilie oraşul a fost redeschis. Locuitorii din Wuhan pot ieşi afară din case, însă multe întreprinderi sunt în continuare închise.

După înregistrarea celor şase noi cazuri, presa de stat a raportat că Zhang Yuxin, oficialul care coordona Changqing, zona în care au fost depistate noile infecţii COVID-19, a fost înlăturat din funcţie „pentru eşecuri în activitatea de prevenire şi control al epidemiilor”.

Există semne de întrebare legate de acurateţea şi transparenţa rezultatelor testelor care vor fi efectuate în următoarea perioadă în Wuhan, iar unii specialişti din sănătate au precizat că testarea unui eşantion de 11 milioane de oameni va costa foarte mult şi este destul de greu de realizat într-un interval atât de scurt.

Vă recomandăm să citiţi şi:

SUA au finanţat cu milioane de dolari laboratorul controversat din Wuhan pentru cercetări legate de coronavirusuri

O chinezoaică din Wuhan şi-a îmbolnăvit cinci rude fără să ştie

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase