Home » D:News » Un vaccin împotriva COVID-19 a intrat în ultima etapă de testare

Un vaccin împotriva COVID-19 a intrat în ultima etapă de testare

Un vaccin împotriva COVID-19 a intrat în ultima etapă de testare
Credit foto: Pixabay
Publicat: 17.07.2020

Anunțul a fost făcut după publicarea unor rezultate intermediare promițătoare.

Laboratoarele din întreaga lume se află în căutarea unui vaccin împotriva COVID-19, iar în unele cazuri evoluțiile se dovedesc a fi extrem de rapide. Un astfel de caz este cel al Moderna, o companie din domeniul biotehnologiilor din SUA, care a anunțat că vaccinul la care lucrează va intra în ultima fază de testare, notează Science Alert.

Anunțul vine la scurt timp după ce o serie de rezultate promițătoare au fost publicate într-un jurnal științific prestigios. În cea de a treia fază a testării urmează să fie recrutați peste 30.000 de participanți.

Ultima fază de testare

Oamenii de știință explică faptul că participanții la acest studiu vor fi împărțiți în două grupuri: unul experimental și unul de control. Cei care vor fi repartizați în primul grup vor primi 100 de micrograme din noul vaccin, în timp grupul secund va primi un placebo.

Scopul acestei faze este acela de a demonstra că vaccinul poate opri infectarea cu SARS-CoV-2. De asemenea, vaccinul trebuie să își dovedească eficacitatea în fața infecțiilor care de ja au loc.

Cea de-a treia fază a testării acestui vaccin ar trebui să se termine în data de 27 octombrie a acestui an.

Studiile publicate de către cercetătorii care lucrează pentru Moderna au publicat rezultate intermediare ale testelor din prima fază. Mai mult de jumătate dintre participanți au avut reacții adverse ușoare sau moderate, ceea ce este considerat normal. Reacțiile adverse includ oboseala, frisoane, dureri de cap, dureri corporale și dureri la locul injecției.

Acest vaccin face parte dintr-o nouă clasă de vaccinuri în care ARN-ul este folosit pentru a codifica informațiile necesare țintirii țepilor de pe corpul virusului. Avantajul acestei tehnologii este că ocolește nevoia de a fabrica proteine virale în laborator, eliminând luni de zile în urma procesului de standardizare și contribuind la creșterea producției în masă.

Citește și:

Johnson & Johnson accelerează testele clinice ale unui potențial vaccin COVID-19

Ar putea exista un vaccin COVID-19 până în ianuarie? Ce spun specialiștii

Un vaccin experimental  împotriva COVID-19 are rezultate pozitive în testele pe oameni

Dr. Anthony Fauci: Un tratament pentru COVID-19 ar putea apărea înaintea unui vaccin

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase