Home » D:News » Mormantul faraonului Seti I pregateste surprize arheologilor

Mormantul faraonului Seti I pregateste surprize arheologilor

Mormantul faraonului Seti I pregateste surprize arheologilor
Publicat: 21.04.2008
Arheologii egipteni au descoperit ca mormantul faraonului Seti I, cel mai mare din Valea Regilor, se intinde pe o suparafata mult mai intinsa decat s-a crezut initial.

In timpul ultimelor excavatii, echipa a descoperit ca lungimea mormantului este de 136 metri, cu 36 de metri mai mult decat notase descoperitorul mormantului in 1817, Giovanni Battista Belzoni.
”Acesta este cel mai mare mormant si cel mai lung tunel descoperit pana in prezent in Valea Regilor. Si inca nu am aflat unde se termina.”, a declarat Zahi Hawass, secretar general al Consiliului Suprem Egiptean pentru Antichitati.

Faraonul Seti I  a condus Egiptul din 1313 pana in 1292 i.Cr., iar unicitatea mormantului sau nu este data numai de marime, ci si de intinderea picturilor prezente in interior. Arheologii se asteapta ca lungimea mormantului sa fie in continuare augmentata de urmatoarele excavatii.

“Vechii egipteni nu construiau niciodata fara un plan sau fara un scop precis, de aceea cred ca tunelul din mormantul faraonului Seti I ne va conduce catre ceva foarte important.”, a declarat Mansour Boraik, director al Luxor Antiquities.

Sursa: National Geographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase