Home » D:News » Proteste in Canada pentru un internet liber

Proteste in Canada pentru un internet liber

Proteste in Canada pentru un internet liber
Publicat: 27.05.2008
Sute de protestatari sunt asteptati astazi in fata cladirii Parlamentului din Ottawa intr-un protest cat se poate de neobisnuit. Demonstrantii vor cere guvernului sa pastreze un internet neutru in fata interferentelor serviciilor de distributie.

"Neutralitatea internetului a atras deopotriva politicieni, muncitori sau simpli utilizatori. La protest sunt asteptate circa 500 de persoane dar daca vom depasi acest numar, vom considera asta ca un succes major", anunta Rocky Gaudrault, director exeuctiv al companiei TekSawy, o companie de distributie a internetului cu circa 35.000 de abonati.

Printre companiile vizate de catre demonstranti se afla Bell Canada Inc. si Rogers Communications Inc., acuzate ca ar influenta neutralitatea internetului prin introducerea conexiunii peer-to-peer pentru schimbul de fisiere intre utilizatori.

Atat Bell Canada Inc. cat si Rogers Communications Inc. au declarat, prin purtatorii lor de cuvant, ca o incetinire a internetului era necesara atata vreme cat multi dintre utilizatorii acestui serviciu abuzeaza de conexiunea peer-to-peer, cauzand disfunctii in sistemul network.

Sursa:CBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase