Home » D:News » El Dorado-ul dinozaurilor, descoperit in China

El Dorado-ul dinozaurilor, descoperit in China

El Dorado-ul dinozaurilor, descoperit in China
Publicat: 06.01.2009
Paleontologii chinezi au confirmat ceea ce se banuia inca de anul trecut, descoperirea celui mai bogat sit arheologic in fosile de dinozauri care a fost excavat vreodata, anunta DiscoveryNews.

Oamenii de stiinta au reusit sa identifice nu mai putin de 15 arii in apropierea orasului Zhucheng din provincia Shandong, arii extrem de bogate in fosile preistorice. „Grupul dinozaurilor fosili este cel mai mare de acest gen descoperit vreodata. Numai pe o suprafata de 300 de metri pe 28 de metri am identificat peste 3000 de ramasite”, afirma in luna martie a anului trecut Zhao Xijin, paleontolog in cadrul Academiei de Stiinte din Beijing. Pana in prezent, numarul fosilelor scoase la lumina depaseste cifra de 7600, ceea ce inseamna peste 50 de tone de ramasite excavate numai in aceasta parte a Chinei.

Printre numeroasele fosile identificate se numara cele apartinand genurilor Ankylosaurus, Tyranosaurus si Coelurus, specii care au disparut in urma cataclismului de acum 65 de milioane de ani, care a dus la disparitia marilor reptile preistorice. Neasteptata a fost descoperirea celui mai mare pterodactil cunoscut pana in prezent, cu o deschidere a aripilor de peste 15 metri si o lungime de nu mai putin de 10 metri.

Agentia oficiala de stiri din China, Xinhua, a anuntat ca sapaturile vor continua, atata vreme cat specialistii sunt de parere ca siturile arheologice nu si-au dezvaluit decat o mica parte a secretelor.

Sursa:Discovery News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase