Home » D:News » UE vrea un singur incarcator pentru toate telefoanele

UE vrea un singur incarcator pentru toate telefoanele

UE vrea un singur incarcator pentru toate telefoanele
Publicat: 17.02.2009
Comisia Europeana ii va obliga pe producatorii de telefoane mobile sa adopte un model standard de incarcator, intrucat in fiecare an ajung la gunoi intre 48 si 51 milioane de astfel de accesorii.

Ideea unui model standard de alimentator pentru toate modelele si pentru toate marcile de telefoane mobile, utilizabil in toate tarile de pe Batranul Continent, circula de ceva vreme, dar pe cat se apare de aceasta data i-a sosit vremea. UE este acum decisa sa puna in practica aceasta decizie, chiar daca va fi necesar sa forteze industria din domeniu s-o accepte. In acest sens, Asociatia Europeana pentru Telecomunicatii a fost deja insarcinata cu redactarea unei pozitii comune pentru a se ajunge la utilizarea de interfete standard, iar solutia cea mai probabila pare a fi cea a incarcatoarelor ce folosesc USB-ul dispozitivelor.

Intr-un interviu acordat Deutsche Welle,  Gunter Verheugen, comisarul european responsabil cu aceasta industrie, s-a declarat mai decis ca niciodata sa lichideze “jungla” inutila de incarcatoare, optand pentru varianta “one charger for all brands”. Si in timp ce Tony Graziano, presedintele European Information & Communications Technology Industry Association (EICTA), a atras atentia ca acest sistem unificat prezinta nu putine dificultati tehnice, Verheugen a anuntat ca aceasta situatie se va regla la nivel de legislatie europeana pana la sfarsitul acestui an.

Sursa: Corriere della Sera

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase