Home » D:News » Pianista oarba, in varsta de 5 ani – viitorul Mozart ?

Pianista oarba, in varsta de 5 ani – viitorul Mozart ?

Pianista oarba, in varsta de 5 ani – viitorul Mozart ?
Publicat: 17.03.2009
Acesta este intrebarea care-i framanta pe o serie de muzicologi din lumea intreaga, care sunt literalmente uluiti dupa ce au ascultat-o pe fetita cantand diverse partituri de pian.

Yoo Ye-eun este o fetita de 5 ani din Coreea de Sud, care este oarba din nastere. Acest handicap grav nu a impiedicat-o totusi sa isi exercite talentul neobisnuit. Fetita nu a facut nicio lectie de pian, dar inca de la varsta de 3 ani i-a uimit pe cei din jur prin usurinta cu care interpreta instantaneu la pian orice cantec pe care il auzea o singura data. Yoo a fost abandonata de parinti imediat dupa ce acestia au aflat ca s-a nascut oarba. Cu toate acestea,  fetita a castigat simpatia a peste 27 milioane de coreeni care au fost impresionati de povestea si talentul sau unic. Milioane de familii s-au hotarat sa o adopte dupa ce imagini cu fetita au fost difuzate de televiziunile coreene.

„Yoo are o ureche muzicala perfecta, cu toate ca nimeni nu a invatat-o sa cante la pian. Odata ce a descoperit pianul din casa, s-a apucat singura sa-i descopere tainele”, declara Park Jung Soon, mama adoptiva a micutei. Specialisti din lumea intreaga  sunt atenti la evolutia sa, multi dintre ei find convinsi de faptul ca Yoo prezinta un talent nativ comparabil cu al marelui Wolfgang Amadeus Mozart.

Sursa : AsiaNews

CITESTE SI :

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase