Home » D:News » Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa” poate fi vizitat virtual

Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa” poate fi vizitat virtual

Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa” poate fi vizitat virtual
Publicat: 30.04.2009
Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa”, inaccesibil publicului datorita lucrarilor de reorganizare si modernizare a expunerii permanente incepute in data de 5 Ianuarie 2009, poate fi vizitat virtual.

La solicitarile publicului, dar si din dorinta de a continua promovarea valorosului patrimoniu stiintific si cultural detinut (diorame, colectiile de zoologie, paleontologie si mineralogie, cele de etnografie mondiala si antropologie), incepand cu data de 15 aprilie 2009, atat cei care nu ne-au trecut pragul niciodata cat si prietenii fideli ai muzeului pot porni intr-o vizita virtuala prin salile expunerii permanente, asa cum a fost aceasta organizata pana la data inchiderii.

Turul virtual panoramatic se poate accesa de pe adresa noastra de site www.antipa.ro.

Pentru prima data de la lansarea site-ului oficial al Muzeului, se vor folosi site-uri de contorizare prin care intentionam sa realizam statistica vizitatorilor nostri virtuali: vom urmari numarul total de accesari zilnice, lunare si anuale, numarul de vizitatori unici, orele de maxima accesare a site-ului, structura vizitatorilor nostri in functie de tara de origine etc. Pentru a ne cunoaste si mai bine vizitatorii actuali (virtuali), vom lansa pe site si un chestionar, necesar obtinerii unor date statistice precum: structura pe varste a vizitatorilor, pe categorii socio-profesionale, pe sexe etc.

Lansarea turului virtual panoramatic al Muzeului reprezinta prima etapa dintr-un proiect mai amplu de promovare a patrimoniului stiintific si cultural detinut si de cunoastere a publicului vizitator, virtual si real. Acest proiect, numit de noi – „Grigore Antipa”- Muzeul Virtual al Biodiversitatii, inceput in primavara acestui an, se va continua si dupa redeschiderea expunerii permanente deorece, asa dupa cum se stie, spre deosebire de pagina web a unui muzeu, oricare ar fi acesta, muzeul virtual trebuie sa ofere vizitatorilor posibilitatea de a vedea on-line alte piese decat cele pe care le-ar intalni in salile de expunere la o vizitare clasica, live. In acest sens, la imaginile din actualul tur virtual se vor adauga in timp si panorame ale colectiilor stiintifice, inaccesibile publicului larg, ca si imagini macro si microscopice ale unor piese de patrimoniu deosebite si nu in ultimul rand, filmulete dedicate tehnicilor de preparare a materialelor biologice dupa standarde muzeale realizate in laboratoarele de conservare – taxidermie proprii.

Cum in prezent putine dintre muzeele romanesti prezinta si un muzeu virtual, speram ca initiativa Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” din Bucuresti sa fie bine primita de catre publicul de toate varstele si sa indrepte cat mai multi tineri catre cultura, muzee si inestimabilele lor patrimonii.

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase