Home » D:News » Cel mai simplu test pentru depistarea bolilor de inima

Cel mai simplu test pentru depistarea bolilor de inima

Cel mai simplu test pentru depistarea bolilor de inima
Publicat: 30.04.2009
Cercetarile preliminare efectuate de specialistii de la Spitalul Universitar din Freiburg, Germania, sugereaza ca, in curand, bolile de inima vor putea fi depistate de timpuriu, printr-un simplu test de urina.

In acest moment, diagnosticul precis al unor boli cardiovasculare se face cu ajutorul angiogramei, o metoda de investigatie bazata pe injectarea in sange a  unei substante de contrast, urmata de o radiografie care arata starea in care se afla sistemul circulator al pacientului. Noul test propus de specialistii germani se bazeaza pe identificarea unor proteine specifice, care apar in urina pacientilor ce sufera de boli cardiace. Cercetatorii au identificat 17 asemenea proteine asociate bolilor de inima.

Testele efectuate pe 67 de pacienti au arata ca, prin acest test, se poate depista prezenta maladiilor cardiace cu o precizie de peste 80%. Desi sunt necesare studii clinice de mai mare aploare inainte ca testul sa fie introdus in practica medicala, specialistii germani il considera promitator; in cazul aprobarii lui, medicii ar avea la indemana un instrument de diagnostic rapid, usor de utilizat si mult mai usor de suportat de catre pacienti. Depistarea precoce a bolii cardiace ar da timp pacientilor sa faca schimbarile necesare in alimentatie si alte componente ale stilului de viata, pentru a preveni un atac de inima.

Sursa: Telegraph Science

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase