Home » D:News » Cel mai vechi Homo Sapiens a fost devorat de hiene

Cel mai vechi Homo Sapiens a fost devorat de hiene

Cel mai vechi Homo Sapiens a fost devorat de hiene
Publicat: 11.05.2009
Cele mai vechi urme de par uman datau de acum 9000 de ani si au fost identificate la o mumie scoasa la lumina in Chile. O noua descoperire aduce insa in fata cercetatorilor urme de par uman de acum 200.000 de ani, cea mai veche dovada a existentei unui Homo Sapiens. Din nefericire pentru acest prim individ al speciei noastre, ramasitele sale au fost identificare in coproliti, excremente fosilizate, apartinand unei hiene preistorice.

Atunci cand o echipa de specialisti de la Universitatea Witwatersrand a scos la lumina in pestera Gladysvale, din Africa de Sud, urme fosile ale excrementelor unei hiene de acum 200.000 de ani, acestia au observat in componenta acestora urme ale unui par de provenienta necunoscuta. Nu mica le-a fost mirarea acestora atunci cand au realizat, in urma testelor de specialitate, ca se afla in fata celei mai vechi dovezi ale existentei unui Homo Sapiens.

Data de provenienta a coprolitilor este insa relativa, acestia formandu-se intr-o perioada cuprinse intre 257.000 de ani si 195.000 de ani. In aceasta perioada, atat Homo Sapiens cat si o ruda apropiata a acestuia, Homo heidelbergensis, isi facusera aparitia in estul si sudul Africii. Cel mai probabil, individul in cauza a cazut victima unui grup de hiene, acestea consumandu-l complet.

Sursa:LiveScience

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase