Home » D:News » Fosila care poate rescrie teoria evolutiei

Fosila care poate rescrie teoria evolutiei

Fosila care poate rescrie teoria evolutiei
Publicat: 19.05.2009
Vreme de decenii, antropologii au crezut ca oamenii au evoluat din maimutele antropoide, animale care ar fi evoluat la randul lor din maimute, toate avand un stramos comun in adapidae, mamifere arboricole asemanatoare veveritelor sau lorisilor de azi, care ar fi trait in urma cu circa 50 de milioane de ani. Si totusi, o noua descoperire vine sa dea peste cap aceasta teorie care pana astazi parea batuta in cuie.

Antropologii germani au scos la lumina, intr-un sit arheologic de langa orasul Frankfurt, ramasitele unei maimute asemanatoare cu lemurienii de azi, cu o varsta incredibila… 47 de milioane de ani. „Este o descoperire extraordinara care aduce in fata cercetatorilor un grup animal total necunoscut pana acum. Este posibil ca acesta sa fie adevaratul stramos al primatelor”, afirma Philip Gingerich, presedinte al Societatii Americane de Paleotologie si professor in cadrul Universitatii de Michigan.

Specialistii au tinut insa sa mentioneze ca scheletul misterios nu reprezinta acea veriga lipsa despre care s-a vorbit pana acum, desi importanta sa este una covarsitoare, iar daca vechimea sa se dovedeste reala, teoriile cu privirile la evolutia omului ar trebui inevitabil rescrise.

Sursa: Wall Street Journal

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase