Home » D:News » Japonia vinde deja biocombustibil din orez

Japonia vinde deja biocombustibil din orez

Japonia vinde deja biocombustibil din orez
Publicat: 24.07.2009
Oamenii de stiinta niponi din Prefectura Niigata au pus in vanzare, in premiera mondiala, un amestec de benzina si bioetanol relizat din orez furajer. Specialisti din lumea intreaga sunt de parere ca asistam la aparitia primului tip de combustibil biologic care va detrona in viitor, benzina si motorina.

Cotidianul nipon Manichi Daily News relateaza ca bioetanolul produs din orez brun, amestecat cu un procent de pana la 3%  benzina, duce la realizarea unei mixturi care echivaleaza cu benzina obisnuita, realizata din petrol. Noul biocombustibil va fi pus in vanzare la un pret identic cu al benzinei obisnuite.Pentru inceput, biocombustibilul din orez furajer va fi vandut in incinta a 19 benzinarii din Niigata.

“ Din fericire, proiectul va promova folosirea eficienta a resturilor vegetale ramase pe campurile de orez, cauzate de politica guvenrului de a reduce cultivarea orezului”, citeaza acelasi cotidian nipon. Companiile petroliere japoneze au inceput sa vanda combustibil alcatuit din buoetanol amestecat cu benzina inca din anul 2007, insa acesta este primul biocombustibil realizat din orez furajer. Compania producatoare se asteapta sa vanda in decursul acestui an circa 33.000 kilolitri de bioetanol, in conditiile in care necesarul de carburanti al Japoniei este de 60.000 kilolitri anual.

Sursa : RiaNovosti
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase