Prima pagină D:News

Cel mai mic tigru din lume

02.04.2010 | ● Vizualizări: 297
Cel mai mic tigru din lume     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Nu este un exemplar suferind de nanism, ci ultima creatie artistica a unui celebru sculptor taiwanez, destinata sa onoreze intrarea in Anul Tigrului care incepe pe 14 februarie.

Chen Forng-Shean a sculptat obiectul miniatural dintr-o rasinaartificiala cu proprietati speciale care permit efectuarea unordetalii microscopice. Statueta record are o inaltime de doar 1milimetru la o latime de 1,2 milimetri. Este atat de mica incatpoate intra prin urechile unui ac.

Artisul de 54 ani din orasul Hsintien, provincia Taipei a facut 10incercari inainte de a reusi sa definitiveze cu bine mini-tigrul."Daca mainile tremura putin, gata! s-a zis cu modelul! Este distrusiremediabil si trebuie sa o iau de la inceput cu o piesa noua. Incazul tigrului, un plus de dificultate a venit din parteaaspectului sau tridimensional, deoarece din orice parte esteprivit, trebuie sa para cat mai viu. Coloratul a fost si maidificil, in special modelul dungilor de pe spate si culoarea rosiea limbii", declara sculptorul.

Chen Forng-Shean se ocupa cu sculptura miniaturala de peste 30 deani, cu toate ca se considera mai degraba un artist amator, slujbasa principala fiind aceea de designer in cadrul Bancii Centrale aTaiwanului.

Intreaga manopera i-a luat 3 luni de zile, lucrand in medie cate 4ore zilnic. Talentatul sculptor a declarat ca secretul sau constain concentrarea intensa dupa momentul in care isi tine respiratia."Sculptura obiectelor miniaturale nu poate avea loc daca omul nueste un maestru al artei respiratiei. Eu cand sculptez, respiradanc si imi tin respiratia 60 de secunde, dupa care gravez fiecaredetaliu in functie de ritmul pulsului meu", incheie Chen.

Cu toate ca nu este inca de vanzare, specialisti au evaluat tigrulminiatural la pretul de 95.000 $.

Sursa: WeirdAsian News

CITESTE SI :