Home » D:News » Bătălia pentru aurora boreală (VIDEO)

Bătălia pentru aurora boreală (VIDEO)

Bătălia pentru aurora boreală (VIDEO)
Publicat: 17.11.2011
În luna septembrie a acestui an, pe site-ul de turism al Finlandei a fost postat un video care demonstra cât de bine se pot vedea aurorele boreale din această ţară. Acţiunea a declanşat un „război de marketing” turistic între Norvegia şi Finlanda.

La scurt timp după apariţia videoclipului, norvegienii s-au sesizat şi acum îi acuză pe finlandezi că vor să profite de pe urma unui fenomen natural care, de fapt, este mult mai bine reprezentat pe teritoriul Norvegiei. Ca urmare al acestui fapt, reprezentantul companiei naţionale de turism din Norvegia, Per-Arne Tuftin, a declarat: „Nu putem să stăm şi să ne uităm cum finlandezii profită de de pe urma acestui fenomen. Nu ne vom da bătuţi, aurora boreală va fi a noastră. Deşi campaniile de acest fel vor continua, noi ne vom strădui să stabilim că Norvegia este ţara unde fenomenul poate fi observat cel mai bine”.

După alte opinii, norvegienii se simt frustraţi şi din cauză că „finlandezii l-au confiscat deja pe Moş Crăciun, inventând un sat al lui”.

Aurora polară este mai uşor de observat de pe teritoriul Norvegiei (90% şanse) decât din Finlanda ( 75%), dar acest lucru nu îi impiedică pe finlandezi să profite de fenomen pentru a atrage turiştii, mai ales că diferenţele nu sunt uşor de sesizat. De fapt, toată această neînţelegere este legată de turism şi de includerea aurorei boreale în campaniile de marketing pentru atragerea cât mai multor curioşi.

Iată şi videoclipul care a declanşat „duelul”:

Până acum, se pare că „lupta” este câştigată de Finlanda, care nu pierde timpul şi continuă să îşi îmbunătăţească strategiile de marketing, atrăgând din ce în ce mai mulţi turişti.

Sursa: The Atlantic Wire

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase