Home » D:News » A fost identificat un asteroid care va trece azi foarte aproape de Terra (VIDEO)

A fost identificat un asteroid care va trece azi foarte aproape de Terra (VIDEO)

A fost identificat un asteroid care va trece azi foarte aproape de Terra (VIDEO)
Publicat: 27.01.2012
Oamenii de ştiinţă de la NASA au descoperit un asteroid care va trece extrem de aproape de Terra în această după-amiază, fără a prezenta însă un pericol pentru planeta noastră.

Asteroidul de dimensiunile unui autobuz, cu un diametru de 11 metri, a fost denumit 2012 BX34. Acesta va trece la aproximativ 59.044 kilometri de Terra, o distanţă mult mai mică decât cea la care Luna orbitează în jurul planetei noastre (aproximativ 386.000 de kilometri).

Conform cercetătorilor, asteroidul va trece pe lângă Pământ la ora 15:30 GMT (17:30 ora României).

„Chiar dacă ar intra în atmosfera planetei noastre, asteroidul este prea mic pentru a constitui un pericol, urmând să se dezintegreze”, au explicat cercetătorii de la Asteroid Watch.

Oamenii de ştiinţă de la NASA monitorizează cu regularitate cerul pentru a identifica asteroizii care ar putea constitui un pericol la adresa planetei noastre. Experţii estimează că asteroizii cu diametru de 140 de metri pot provoca un dezastru masiv în jurul zonei de impact. Pentru un dezastru planetar este nevoie de asteroizi cu diametrul mai mare.

Conform fundaţiei B612, condusă de astronautul Rusty Schweickart, planeta noastră a fost lovită de asteroizi de dimensiuni mari, capabili să provoace catastrofe pe scară largă, la fiecare 200-300 de ani. Fundaţia astronautului pledează pentru dezvoltarea unor tehnologii capabile să oprească un asteroid „ucigaş” înainte ca acesta să poată lovi Pământul.

Dinozaurii nu au deţinut o astfel de tehnologie, dispărând în urma unui impact catastrofic acum 65 de milioane de ani, alături de numeroase alte specii de animale şi plante.

Sursa: Space.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase