Home » Istorie » Aceasta este prima ”dronă” din istorie. Imaginile aeriene prezintă dezastrul produs de cutremurul din 1907-Galerie Foto

Aceasta este prima ”dronă” din istorie. Imaginile aeriene prezintă dezastrul produs de cutremurul din 1907-Galerie Foto

Publicat: 19.07.2017
La începutul secolului XX, unul dintre pionierii fotografiei a creat propriile lentile panoramice şi a realizat ceea ce poate fi considerată prima dronă din lume.

Cu ajutorul creaţiei sale, George L. Lawrence a realizat fotografii ce prezintă oraşe americane văzute de la câteva sute de metri altitudine, informează Mail Online. Fotograful a utilizat un sistem de zmee echipat cu o cameră fotografică de 22 de kilograme pentru a prezenta oraşul San Francisco, Chicago şi New York City.  Unele imagini surprind cutremurul din San Francisco ce a avut loc în 1906. 

Galerie foto

vezi galeria
14 foto

Credit: Library of Congress/TNI Press LTD

Lawrence şi-a denumit invenţia Lawrence Captive Airship. În timpul primei încercări de realizare a fotografiilor aeriene, balonul său s-a desprins de platforma pe care se afla. Bărbatul a căzut de la 60 de metri înălţime, însă nu a sufert răni grave. În cadrul celei de-a doua încercări, a creat un tip de ,,dronă” din 17 zmee Conyne.  

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase