Home » Istorie » Un grup de specialişti susţin că au descoperit una dintre primele opere ale lui Leonardo da Vinci

Un grup de specialişti susţin că au descoperit una dintre primele opere ale lui Leonardo da Vinci

Un grup de specialişti susţin că au descoperit una dintre primele opere ale lui Leonardo da Vinci
Publicat: 26.06.2018
Specialiştii din Italia susţin că au descoperit una dintre primele lucrări ale lui Leonardo da Vinci. Este vorba de o mică bucată de teracotă, pe care artistul şi-ar fi realizat autoportretul sub forma arhangelului Gabriel.

Profesorul Ernesto Solari a lucrat cu Ivana Bonfantino, specialistă în grafologie, pentru a analiza opera. Conform Fox News, specialiştii au utilizat analizele cu infraroşu pentru a dezvălui o mică semnătură pe linia mandibulei îngerului. 

După ce au mărit scrisul au observat că era notat „Da Vinci Lionardo” şi data „1471”. Alte detalii includeau numărul „52”, pe care specialiştii îl consideră un cod pentru ,„Eu, Leonardo da Vinci, născut în 1452, mă reprezint ca arhanghelul Gabriel în 1471”. 

Bucata de teracotă a fost studiată în trei laboratoare diferite, conform lui Solari care crede că artistul italian a utilizat o bucată dintr-un cuptor de ars al bunicului său pentru a realiza opera

Autenticitatea bucăţii de teracotă a fost însă pusă la îndoială de către expertul în operele lui Leonardo, profesorul de istorie Martin Kemp din cadrul Universităţii Oxford. „Bucata de teracotă nu pare a fi opera lui Leonardo. Modul în care a fost realizat părul portretului şi detalii de pe costum sunt extrem de schematice”, a declarat Kemp. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase