Home » Lumea digitală » Facebook îşi încalcă standardele. Ce va permite de acum încolo celebra reţea socială

Facebook îşi încalcă standardele. Ce va permite de acum încolo celebra reţea socială

Facebook îşi încalcă standardele. Ce va permite de acum încolo celebra reţea socială
Publicat: 29.10.2016
Facebook anunţă că îşi va schimba regulile de cenzură şi chiar îşi va încălca principiile. Restricţiile vor fi astfel ridicate în situaţiile în care conţinutul ar putea reprezenta o ştire sau ar fi relevant pentru interesul public, au declarat directorii companiei americane.
Facebook va permite postarea mai multor imagini fără avertismentul sau prezenţa unui risc de siguranţă pentru minori şi persoane ce nu doresc să le vadă.
„Săptămâna următoare, vom începe să admitem mai multe postări pe care oamenii le pot găsi importante pentru interesul public, sau care pot reprezenta o ştire – chiar şi în cazul în care acestea ar putea încălca standardele noastre”, au declarat Joel Kaplan, vicepreşedinte de Politică publică Globală, şi Justin Osofsky, vicepreşedinte pe operaţii şi parteneriate media globale.
 
Creaţiile digitale cu reprezentaţii de nuditate şi sex vor fi tolerate pe platorma socială doar „în cazul în care sunt postate în scopuri educaţionale, umoristice şi de satiră”.
 
Facebook a fost adesea criticat în trecut pentru cenzura aplicată anumitor postări, considerate obsecene sau prea agresive, scrie B1.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase