Home » Lumea digitală » Meniul ”start” al Windows 10 nu va mai fi niciodată la fel. Ce schimbare vor aduce inginerii de la Microsoft în curând

Meniul ”start” al Windows 10 nu va mai fi niciodată la fel. Ce schimbare vor aduce inginerii de la Microsoft în curând

Meniul ”start” al Windows 10 nu va mai fi niciodată la fel. Ce schimbare vor aduce inginerii de la Microsoft în curând
Publicat: 05.03.2020
Microsoft a decis să elimine Live Tiles din meniul de start.

Live Tiles sunt una dintre funcţiile Windows 10 cu care suntem familiari chiar de la lansarea Windows 8 în cazul PC-urilor, totuşi, această funcţie a fost lansată mai devreme odată cu interfaţa Windows Phone. Recent, surse din interirul Microsoft au anunţat că această funcţie va fi dezactivată ca parte a transformărilor prin care va trece Windows 10, notează Laptop Mag.

Numele de Live Tiles nu spune foarte multe utilizatorilor de Windows 10, dar cu siguranţă suntem familiari cu acele „cuburi” care se învârt şi pe care sunt prezentate diferite informaţii. Aparent, informaticienii de la Microsft au ajuns la concluzia că utlizatorii de PC nu folosesc această funcţie, preferând să folosească un motor de căutare pentru a afla informaţii. Această idee pare a funcţiona mai bine în cazul dispozitivelor mobile, piaţă în care succesul gigantului tehnologic este limitat.

Ce va înlocui Live Tiles?

Microsoft încă nu a oferit publicităţii informaţii concrete legate de eliminarea acestei funcţii şi de direcţia pe care o va urma dezvoltarea Windoews 10 în viitorul apropiat. Unele informaţii „scurse” din departamentele care se ocupă de acest sistem de operare sugerează că această funcţie ar putea fi înlocuită de un grup de pictograme statice. 

Experţii de la Laptop Mag sunt de părere că update-ul care va dezactiva Live Tiles va aduce un Meniu de Start asemănător cu cel al Windows 10X. O versiune a Windows 10 care, conform rapoartele mai mult sau mai puţin neoficiale, ar trebui să opereze pe dispozitivele dual-screen sau pe cele pliabile.

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase