Home » Lumea digitală » Un nou update pentru Windows 10 va fi lansat în mai şi e vital să-l instalezi şi tu!

Un nou update pentru Windows 10 va fi lansat în mai şi e vital să-l instalezi şi tu!

Un nou update pentru Windows 10 va fi lansat în mai şi e vital să-l instalezi şi tu!
Publicat: 06.05.2020
Noul update ar trebui să îmbunătăţească viteza de procesare a dispozitivelor care folosesc Windows 10.

Update-urile pe care Microsoft le pune la dispoziţie utilizatorilor de Windows 10 s-au dovedit a fi de-a lungul timpului un motiv de îngrijorare pentru pasionaţii de informatică, acestea punând, adesea, în pericol securitatea datelor şi fişierelor unui număr de oameni mare din întreaga lume. Techradar notează faptul că update-ul lunii mai 2020 ar putea să aducă o funcţie care să facă dispozitivele pe care rulează Windows 10 să fie mai rapide.

Experţii sunt de părere că noul update va viza funcţia de căutare a Windows şi că, astfel, aceasta nu va mai prezenta o rată crescută de utilizare a discului la indexarea fişierelor. În mod obişnuit, această funcţie creşte viteza de căutare a unui fişier pe hard disk-ul unui computer, ceea ce creşte numărul de calcule pe care acesta trebuie să le realizeze, cu efecte semnificative asupra tuturor celorlalte sisteme, hard sau soft. Aparent, noul update va permite identificarea perioadelor de utilizare maximă a resurselor computerelor şi va evita indexarea în acele intervale de timp.

Experţii de la Windows Latest, un portal dedicat acestui sistem de operare au efectuat o serie de teste cu o versiune timpurie a update-ului din mai 2020 şi au concluzionat faptul că această schimbare a funcţii de căutare are un impact pozitiv. Aparent, acest update îi va favoriza pe cei care folosesc hard drive-uri mai vechi şi asta deoarece hard drive-urile noi sau SSD-urile şi asta deoarece cele din urmă sunt proiectate astfel încât să gestioneze mult mai bine procesul de indexare.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase