Încrucişarea genunchilor este o poziţie foarte frecvent adoptată de oamenii care stau aşezaţi, iar mulţi dintre noi o facem în mod automat.
Această poziţie este elegantă si sexy şi de multe ori asociată cu '' feminitatea '' şi '' fineţea'', dar mulţi dintre noi nu ştiu că poate avea unele consecinţe grave pentru sănătate şi corpurile noastre.
Ce se poate întâmpla cu corpul dumneavoastră dacă petreceţi prea mult timp cu un picior peste celălalt?
Menţinerea acestei posturi pentru mai multe ore poate duce la o afectiune numită paralizia nervului peronier sau paralizia peronieră. Acest lucru se poate întâmpla, de asemenea, dacă stai în aceeaşi poziţie pentru perioade prelungite de timp. Se pare că poziţia care provocă, cel mai probabil, paralizia nervului peronier este picior peste picior.
În 2010, diverse studii au demonstrat că atunci când stai pentru o lungă perioadă de timp, cu picioarele încrucişate,
presiunea sângelui în corp creşte. Chiar dacă nu aveţi probleme cu tensiunea arterială, evitaţi această poziţie pentru o viaţă mai sănătoasă şi pentru a preveni alte tulburări ale sistemului circulator.
Atunci când ai pus un genunchi peste altul, sângele circulă de la nivelul picioarelor până la piept, rezultând într-o cantitate mai mare de sânge pompat de inimă, care, la rândul său, creşte tensiunea arterială. O altă explicaţie posibilă este că tensiunea arterială creşte din cauza exercitării izometrice a muşchilor picioarelor (articulaţiile nu se mişcă şi muşchii nu variază în lungime), mărind astfel rezistenţa la fluxul sanguin. Acesta este motivul pentru care încrucişarea picioarelor la nivelul gleznei nu are acelaşi efect ca atunci când se pune un picior peste celălalt la nivelul genunchiului.
Această poziţie poate duce, de asemenea, la dezechilibrul pelvian. Această poziţie adoptată pentru un timp îndelungat face muşchiul interior al coapsei mai scurt, iar muşchiul exterior al coapsei mai lung şi pune articulaţiile în pericol.
Obiceiul de a sta cu picioarele încrucişate creşte riscurile de a dezvolta tromboza venoasă. Deşi cel mai mare factor care contribuie la varice sunt genele, înrucişarea frecventă a picioarelor poate duce la inflamare venelor. Există supape mici în vasele sanguine, care determină curgerea sângelui în direcţia greşită. Când picioarele sunt puse unul peste celălalt, presiunea asupra venelor creşte şi împiedică fluxul de sânge, provocând îngustarea vaselor şi inflamarea lor.
În cele din urmă, un studiu a constatat că statul cu picioarele încrucişate pentru mai mult de trei ore pe zi poate face ca o persoană să îşi încovoaie spatele, să aibă dureri în partea inferioară a spatelui,dureri în zona gâtului şi disconfort în zona şoldurilor.
Oamenii de ştiinţă din Olanda au raportat, în urma studiilor efectuate, că schimbăm aproximativ 80 de milioane de bacterii în timpul unui sărut pasional de zece secunde.
Volumul de sânge din corpul uman poate varia în funcţie de vârstă, stare de sănătate sau genul persoanei respective, însă, în medie, un adult sănătos are aproximativ cinci litri de sânge în corp.
Forma de inimă este recunoscută în întreaga lume ca fiind un simbol al iubirii romantice şi afecţiunii. Cum a devenit, însă, inima simbolul iubrii şi al Zilei Îndrăgostiţilor?
Ploaia de meteoriţi Lyride începe săptămâna aceasta. Ploaia de meteoriţi anuală are loc între 16-25 aprilie. Fenomenul se produce atunci când Pământul trece prin coada unei comete.
În iarna anului 1944, oraşul olandez Haga ducea o lipsă acută de hrană, la fel ca restul localităţilor din vestul Olandei. Soluţiile erau puţin şi disperate, iar olandezii au apelat la bulbii de lalea pentru a asigura un minim de hrană. Acesta este contextul în care un pediatru pe nume Willem Karel Dicke (1905 - 1962) a observat ceva neobişnuit: copiii din grija lui care sufereau de celiachie (sau boala celiacă) îşi reveneau, chiar dacă continuau să sufere de foamete.
Sean Connery, Roger Moore, Pierce Brosnan sau Daniel Craig? Indiferent care e ”Bond”-ul tău favorit, trebuie să ştii un lucru, şi anume că acest personaj adânc înfipt în imaginarul colectiv a fost plăsmuit de Ian Fleming după chipul şi asemănarea unui om care a existat cu adevărat!
Creierul este considerat centrul de control al organismului. Deşi este un organ atât de important, multe persoane au păreri eronate despre funcţiile pe care acesta le îndeplineşte. De pildă, deşi multe persoane consideră că pot realiza mai multe sarcini în acelaşi timp, conform unor studii este practic imposibil pentru creier să realizeze două treburi în acelaşi timp.
Grigori Yefimovich Rasputin s-a născut în 1869 într-un sătuc izolat din Siberia, dar a murit într-un palat rusesc pe 30 decembrie 1916, ucis de aristocraţi ruşi - cel puţin aceasta este varianta oficială.
Deşi multe războaie din istoria umanităţii au durat ani de zile, altele s-au încheiat la scurt timp. Însă chiar şi aşa efectele celor mai scurte războaie se resimt şi astăzi în politicile şi aşezarea geografică.
Bătălia de la Stalingrad (1942-1943), dintre Germania nazistă şi aliaţii săi pe de-o parte şi Uniunea Sovietică pe de cealaltă parte, nu este numai cea mai importantă bătălie din al Doilea Război Mondial, dar şi una dintre cele mai importante din întreaga istorie militară. S-a terminat cu victoria sovieticilor şi a reprezentat punctul de cotitură pentru Frontul de Est. A fost şi prima instanţă în care maşina de război germană a fost oprită. Ce a dus însă la acest eşec…
Atunci când Franţa a atacat Italia la sfârşitul secolului al XV-lea, Da Vinci s-a văzut nevoit să participe la război. Totuşi, având în vedere convingerile sale paşnice, creaţiile acestuia au fost probabil sabotate deliberat pentru a nu fi responsabile în omorârea oamenilor.
Pe 26 iunie 1940, în urma semnării Pactului Ribbentrop-Molotov, Basarabia şi nordul Bucovinei au fost cedate Uniunii Sovietice. Astfel că peste noapte, aproximativ 3 milioane de români s-au trezit pe un teritoriu străin în care originile, tradiţia, cultura şi religia lor nu erau acceptate.
Cercetătorii de la US Geological Survey (USGS) au determinat că regiunile cu permafrost (sol îngheţat) din emisfera nordică ascund o surpriză extrem de neplăcută: mercurul în cantităţi enorme - de două ori mai mult decât restul mercurului natural de pe planetă.
J-20, mult anticipatul avion de vânătoare stealth al Chinei, a fost prezentat şi a intrat în serviciul armatei, fiind creat pentru a contracara capacităţile lui F-22 Raptor, omologul său american.