Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De ce nu ar trebui să stăm picior peste picior?

De ce nu ar trebui să stăm picior peste picior?

Publicat: 17.02.2016
Încrucişarea genunchilor este o poziţie foarte frecvent adoptată de oamenii care stau aşezaţi, iar mulţi dintre noi o facem în mod automat.
Această poziţie este elegantă si sexy şi de multe ori asociată cu ” feminitatea ” şi ” fineţea”, dar mulţi dintre noi nu ştiu că poate avea unele consecinţe grave pentru sănătate şi corpurile noastre. 
 
 
Ce se poate întâmpla cu corpul dumneavoastră dacă petreceţi prea mult timp cu un picior peste celălalt?
 
Menţinerea acestei posturi pentru mai multe ore poate duce la o afectiune numită paralizia nervului peronier sau paralizia peronieră. Acest lucru se poate întâmpla, de asemenea, dacă stai în aceeaşi poziţie pentru perioade prelungite de timp. Se pare că poziţia care provocă, cel mai probabil, paralizia nervului peronier este picior peste picior.
 
În 2010, diverse studii au demonstrat că atunci când stai pentru o lungă perioadă de timp, cu picioarele încrucişate,
presiunea sângelui în corp creşte. Chiar dacă nu aveţi probleme cu tensiunea arterială, evitaţi această poziţie pentru o viaţă mai sănătoasă şi pentru a preveni alte tulburări ale sistemului circulator.
 
Atunci când ai pus un genunchi peste altul, sângele circulă de la nivelul picioarelor până la piept, rezultând într-o cantitate mai mare de sânge pompat de inimă, care, la rândul său, creşte tensiunea arterială. O altă explicaţie posibilă este că tensiunea arterială creşte din cauza exercitării izometrice a muşchilor picioarelor (articulaţiile nu se mişcă şi muşchii nu variază în lungime), mărind astfel rezistenţa la fluxul sanguin. Acesta este motivul pentru care încrucişarea picioarelor la nivelul gleznei nu are acelaşi efect ca atunci când se pune un picior peste celălalt la nivelul genunchiului.
 
Această poziţie poate duce, de asemenea, la dezechilibrul pelvian. Această poziţie adoptată pentru un timp îndelungat face muşchiul interior al coapsei mai scurt, iar muşchiul exterior al coapsei mai lung şi pune articulaţiile în pericol.
 
 
Obiceiul de a sta cu picioarele încrucişate creşte riscurile de a dezvolta tromboza venoasă. Deşi cel mai mare factor care contribuie la varice sunt genele, înrucişarea frecventă a picioarelor poate duce la inflamare venelor. Există supape mici în vasele sanguine, care determină curgerea sângelui în direcţia greşită. Când picioarele sunt puse unul peste celălalt, presiunea asupra venelor creşte şi împiedică fluxul de sânge, provocând îngustarea vaselor şi inflamarea lor. 
 
În cele din urmă, un studiu a constatat că statul cu picioarele încrucişate pentru mai mult de trei ore pe zi poate face ca o persoană să îşi încovoaie spatele, să aibă dureri în partea inferioară a spatelui, dureri în zona gâtului şi disconfort în zona şoldurilor.
 
 
Sursa: Brightside
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase