Home » Natură » Detectiv cu trompă: Elefanţii din Africa de Sud sunt antrenaţi de Armata americană să găsească explozibili

Detectiv cu trompă: Elefanţii din Africa de Sud sunt antrenaţi de Armata americană să găsească explozibili

Detectiv cu trompă: Elefanţii din Africa de Sud sunt antrenaţi de Armata americană să găsească explozibili
Publicat: 25.02.2015
Elefanţii din Africa de Sud sunt antrenaţi să detecteze, cu ajutorul mirosului, un simţ foarte dezvoltat la aceste mamifere, explozibilii şi braconierii din regiune

Proiectul, susţinut de divizia de cercetare a Armatei americane, a fost inspirat de elefanţii din Angola care au fost observaţi în timp ce îşi foloseau trompele pentru a evita minele rămase în urma unor decenii de război civil.

Sean Hensman, de la ferma Adventures with Elephants din Africa de Sud, spune că ”nasul elefanţilor este uimitor. Gândiţi-vă la mamuţii care căutau mâncare în zăpadă”.

În timpul exerciţiilor, un elefant în vârstă de 17 ani pe nume Chishuru, a fost plimbat pe lângă un şir de găleţi, una dintre acestea având miros de dinamită. Elefantul a fost dresat să le adulmece pe fiecare, iar atunci când ajunge în dreptul găleţii cu urme de TNT, să ridice un picior. Chishuru a găsit găleata corectă de fiecare dată şi a fost răsplătit cu mâncarea sa preferată, lăptucă.

Sursă: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase