Home » Natură » Gloria, una dintre cele mai puternice furtuni maritime. Cum arată valul de opt metri – VIDEO

Gloria, una dintre cele mai puternice furtuni maritime. Cum arată valul de opt metri – VIDEO

Gloria, una dintre cele mai puternice furtuni maritime. Cum arată valul de opt metri – VIDEO
Publicat: 23.01.2020
„Gloria” este una dintre cele grave furtuni maritime din vestul Mării Mediterane, cu valuri care au ajuns până la opt metri înălţime în unele zone din Marea Balearică, care mărgineşte regiunea spaniolă Catalonia şi insulele Baleare.

Şase sate din departamentul Pyrénées-Orientales, aflat în sudul Franţei, au primit miercuri ordin de evacuare din cauza furtunii Gloria, a anunţat postul BFMTV.

În urma ploilor, râul Agly, care traversează un bazin cu 30.000 de locuitori, a fost plasat sub cod roşu de inundaţii. Decizia a fost luată după ce râul a atins cota de alertă de 6,68 metri.

În Spania, furtuna Gloria a provocat moartea a nouă oameni, în timp ce alte patru persoane au fost date dispărute, potrivit site-ului Telecinco.es. În zona deltei fluviului Ebru, apa sărată a inundat 30 de kilometri de culture de orez, iar pagubele se anunţă imense.

Gloria este una dintre cele mai puternice furtuni maritime din vestul Mării Mediterane, cu valuri care au ajuns până la opt metri înălţime.

Aproximativ 220.000 de persoane din provincia Girona au rămas fără energie electrică timp de câteva ore, potrivit serviciilor de urgenţă.

De asemenea, autostrada AP7 dintre Franţa şi Spania a fost blocată în zona frontierei din cauza ninsorii, iar circulaţia pe mai multe căi ferate a fost suspendată, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase