Home » Sporturi » Mariusz – Cel mai puternic pamantean

Mariusz – Cel mai puternic pamantean

Publicat: 12.03.2010
Spre surprinderea celor care au trudit ani de zile pentru a ajunge cei mai solizi dintre solizi si cei mai puternici dintre puternici, un fost instructor de culturism si practicant de karate, aparut pe firmament din Polonia, a devenit rapid cel mai puternic om din lume la ora actuala. Secretul sau? Foarte multa ambitie, mancare si munca, dublate de un spirit al umorului debordant, totul grefat pe o mostenire genetica de exeptie. Apropo, pe recordmenul in cauza in cheama Mariusz. Mariusz Pudzianowski din Biala Rawska.

Polonia, o tara din estul Europei, care la fel ca noi a facut parte din fostul lagar comunist si cu care am impartit multe momente comune ale istoriei noastre. Un tinut al campiilor nesfarsite si al lacurilor si padurilor mazuriene. O tara unde nimeni nu s-ar astepta, cel putin la prima vedere, sa-l intalneasca pe omul cu cei mai puternici parametri fizici din lume. La o scurta trecere in revista a concursurilor de haltere sau culturism, sportivii din tara pan-ilor si a vodcii no.1 Zubrowka nu s-au remarcat defel in plutonul fruntas al puternicilor lumii, acolo unde predomina atletii rusi, armeni, iranieni, ucraineni, islandezi, suedezi, finlandezi, britanici, norvegieni sau baltici. Si cu toate acestea, un atlet cu adevarat exceptional a rasturnat toate predictiile specialistilor reusind sa cucereasca cele mai multe titluri de campion in cadrul celebrului concurs World’s Strongest Men.

Noul Hercule a vazut lumina zilei pe data de 7 februarie 1977 in orasul Biala Rawska. Spre norocul sau, a nimerit in sanul unei familii unde sporturile cu greutati se aflau la mare pretuire, tatal sau fiind un culturist faimos la nivel national in Polonia acelor vremuri. Sub indrumarea tatalui, micul Mariusz s-a apucat de culturism inca de la varsta de 13 ani, si asta spre disperarea mamei sale care era convinsa ca ridicatul de greutati de la o varsta atat de frageda o sa-i schilodeasca odorul. Insa Mariusz era orb si surd in fata lamentarilor si protestelor mamei. Intaratat de impulsionarile tatalui care vroia sa-si vada fiul puternic precum o gorila, pustiul incepe sa creada cu tot dinadinsul intr-un vis. Visul sau propriu si personal. Acela de a deveni cel mai puternic om din lume.

Nu va precupeti nimic, nu va face niciun rabat, nu se va cruta pe sine. Se va supune celor mai istovitoare antrenamente, isi va petrece timpul in sala de forta sau dojo-ul de karate inconjurat de atleti transpirati si incrancenati, spre deosebire de colegii si prietenii sai care isi traiau anii exuberanti ai adolesentei prin cluburi, discoteci, concerte si alte mijloace de distractie ale tinerilor. Nu si Mariusz. El va isi va trai visul si il va transforma in realitate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase