Home » Știință » Tu cât de inteligent eşti? Află urmărind acest VIDEO

Tu cât de inteligent eşti? Află urmărind acest VIDEO

Tu cât de inteligent eşti? Află urmărind acest VIDEO
Publicat: 17.04.2015
Nu este uşor să spui concret dacă o persoană este inteligentă sau nu. Chiar şi cea mai des întâlnită unitate de măsură a inteligenţei, IQ-ul, este foarte controversată şi a fost îndelung criticată de cercetători în ultimii ani.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au ajuns la un acord. Ei au descoperit o serie de trăsături care par să indice inteligenţa indivizilor.

Spre exemplu, dacă o persoană provine dintr-o familie inteligentă, există şanse destul de mari ca şi ea să fie inteligentă. Această concluzie a apărut în urma unor studii realizate pe fraţi gemeni identici sau fraternali care au arătat că anumite zone ale creierului lor sunt similare, în special cele asociate cu limbajul şi aptitudinile cognitive.

Acest lucru sugerează că felul în care funcţionează creierul nostru este influenţat de genele pe care e avem de la părinţi.

Sursă: YouTube

De asemenea, fraţii mai mari par a fi mai inteligenţi decât ceilalţi, dar acest lucru ar putea fi legat pur şi simplu de efectul psihologic pe care îl are faptul că ei sunt primii născuţi.

Persoanele inteligente au totodată probleme cu somnul, cântă la diverse instrumente, iau droguri şi consumă băuturi alcoolice, spun cercetătorii.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase