Home » Știință » Este canibalismul soluţia pentru a scăpa de o boală degenerativă a creierului? Descoperirea neaşteptată făcută la un trib din Papua Noua Guinee

Este canibalismul soluţia pentru a scăpa de o boală degenerativă a creierului? Descoperirea neaşteptată făcută la un trib din Papua Noua Guinee

Publicat: 26.06.2015
Un nou studiu sugerează că membrii unui trib din Papua Noua Guinee, care obişnuiau să mănânce creier uman, ar fi mai rezistenţi la o boală rară, degenerativă numită Creutzfeldt-Jakob.

Studiul, publicat în jurnalul ştiinţific Nature, a scos la iveală faptul că oamenii dintr-un trib din Papua Noua Guinee, grup cunoscut pentru că la înmormântări consuma creierele propriilor membrii ai familiei, sunt acum rezistenţi la boala Creutzfeldt-Jakob care atacă la rândul ei creierul.

Motivul pentru care oamenii au dezvoltat o rezistenţă la această afecţiune degenerativă este că obiceiul lor de a mânca creier a dus la apariţia unei mari epidemii de Creutzfeldt-Jakob în anii ’50. Afecţiunea apare sporadic, dar se răspândeşte dacă cineva consumă creierul unei persoane bolnave.

FOTO: ancient-origins.net
    
FOTO: ancient-origins.net

Epidemia din anii ’50 a ucis 2% din populaţia tribului în fiecare an în perioada epidemiei.

Noul studiu arată că membrii tribului Fore, care au încetat să mai practice canibalismul la finele anilor ’50, au acum o rezistenţă genetică a Creutzfeldt-Jakob. Aspectul cu adevărat impresionant, spun cercetătorii, este că au descoperit că aceşti oamenii au gene care le permit să fie imuni la orice formă a bolii.

Noua descoperire ar putea să le ofere oamenilor de ştiinţă detalii şi despre alte afecţiuni ale creierului mai comune, precum Parkinson.

Sursă: Huffington Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase