Home » Știință » Avertismentul unui expert în inteligenţă artificială: „Roboţii vor gândi ca oamenii în doar 5 ani”

Avertismentul unui expert în inteligenţă artificială: „Roboţii vor gândi ca oamenii în doar 5 ani”

Avertismentul unui expert în inteligenţă artificială: „Roboţii vor gândi ca oamenii în doar 5 ani”
Publicat: 23.03.2016
Geoffrey Hinton, care îşi împarte timpul între slujba de la Google şi cea de profesor la Universitatea din Toronto, crede că maşinile ar putea ajunge, în doar 5 ani, să posede mai multe abilităţi umane.

Hinton, cunoscut drept „bunicul învăţăturii profunde”, spune că cele mai puternice maşini sunt încă de un milion de ori mai mici decât creierul uman, informează Business Magazin. În prezent, cele mai dezvoltate maşini au echivalentul unui miliard de sinapse (legăturile dintre neuronii din creier), în vreme ce creierul uman are peste 1.000 de trilioane. Însă, acest lucru se schimbă de la an la an.

„În cazul unei noi tehnologii, oricare ar fi aceasta, dacă ea cade pe mâinile cui nu trebuie atunci cu siguranţă că se pot întâmpla lucruri rele”, a comentat Hinton.

„Dar asta e mai mult o întrebare despre natura omului decât despre tehnologie. Ideea nu este să oprim progresul pentru a ne asigura că astfel de accidente nu vor avea loc; trebuie să ne asigurăm că oamenii nepotriviţi nu au acces la cele mai noi invenţii”, adăugat acesta.

Declaraţiile au fost date în timpul unui interviu, la scurt timp după victoria modelului de inteligenţă artificială DeepMind la un joc de Go, potrivit Business Magazin.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase