Home » Știință » China a inaugurat cel mai mare telescop din lume, care va vâna extratereştri. ”Are potenţialul de descoperire a obiectelor stranii” FOTO+VIDEO

China a inaugurat cel mai mare telescop din lume, care va vâna extratereştri. ”Are potenţialul de descoperire a obiectelor stranii” FOTO+VIDEO

China a inaugurat cel mai mare telescop din lume, care va vâna extratereştri. ”Are potenţialul de descoperire a obiectelor stranii” FOTO+VIDEO
Publicat: 05.07.2016
China a aşezat ultima piesă pe ceea ce va fi cel mai mare telescop radio din lume. Acesta va fi utilizat pentru explorarea spaţiului, dar şi pentru vânătoare de extratereştri.

Orificiul sferic al telescopului are diametrul  de 500 de metri şi lungimea a 30 de terenuri de fotbal. Acesta a fost amplasat pe un munte dintr-un sat sărac din sud-vestul provinciei Guizhou. Cercetătorii vor începe să testeze telescopul. Zheng Xiaonian, directorul Observatorului Naţional de Astronomie, cel care a construit telescopul a declarat: ,,Proiectul are potenţialul de descoperire a obiectelor stranii, pentru a putea înţelege mult mai bine originile universului şi pentru îmbunătăţirea vânătorii de extratereştri la nivel global”.

Telescopul în valoare de 1-2 miliarde de yeni (180 de milioane de dolari) va fi lider global pentru următoarele două decade. Construirea telescopului a durat cinci ani şi va fi pus în funcţiune în luna septembrie.

Dezvoltarea programelor spaţiale este o prioritate pentru Beijing, preşedintele Xi Jinping a afirmat că doreşte să dezvolte ţara, ca fiind o putere spaţială.

Ambiţiile Chinei includ transportarea unui om pe lună, până în 2036, şi construirea unei baze spaţiale, proiect care deja a început. China a insistat că scopul programului este unul paşnic.

Sursa: Reuters

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Telescopul spaţial Hubble ar putea fi menţinut în stare de funcţionare pentru încă cinci ani

O exoplanetă ca nicio alta: astronomii germani au descoperit un corp ceresc cu caracteristici uimitoare

A fost iniţiat un proiect extraordinar, ce va permite detectarea civilizaţiilor extraterestre sofisticate

Reprezentant NASA: „Vom descoperi viaţă extraterestră în următorii 20 de ani!” (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase