Home » Știință » Un nou dispozitiv poate salva viaţa persoanelor cu afecţiuni cardiace

Un nou dispozitiv poate salva viaţa persoanelor cu afecţiuni cardiace

Publicat: 23.01.2017
Un nou tip de mânecă robotică din materiale moi a fost inventată pentru susţinerea unei inimi slăbite. Invenţia ar putea ajuta la salvarea vieţii pacienţilor care se află pe lista de aşteptare pentru un transplant de inimă.

Dispozitivul din silicon se înfăşoară în jurul organului afectat pentru a simula bătăile inimii. În urma testelor pe animale, experţii au observat că funcţiile inimii au fost restabilite la un nivel aproape de cel normal. 

,,Cercetarea este semnificativă, deoarece foarte mulţi oameni suferă de probleme cardiace,” spune Ellen Roche, de la Universitatea Naţională a Irlandei. ,,Dispozitivele din materiale moi sunt ideale deoarece pot interacţiona cu ţesutul uman,” adaugă ea.

Pe piaţă există diferite tipuri de dispozitive care îi ajută pe oamenii cu afecţiuni cardiace să supravieţuiască până la primirea transplantului. Unele dintre cele mai cunoscute dispozitive sunt cele de asistenţă ventriculară, însă utilizarea lor îl supune pe pacient la multiple riscuri. 

Dispozitivul din silicon este proiectat pentru a imita stratul exterior al inimii şi poate fi programat pentru persoanele care au o slăbiciune mai mare pe partea stângă sau dreaptă a inimii. Dispozitivul este legat la o pompă externă care foloseşte aerul pentru a imita bătăile naturale ale inimii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase