Home » Știință » NASA a descoperit probleme la încă un telescop spaţial. Chandra X-ray a fost pus în ”modul de siguranţă”

NASA a descoperit probleme la încă un telescop spaţial. Chandra X-ray a fost pus în ”modul de siguranţă”

NASA a descoperit probleme la încă un telescop spaţial. Chandra X-ray a fost pus în ”modul de siguranţă”
Publicat: 16.10.2018
Încă un telescop NASA a fost oprit momentan. Observatorul Chandra X-ray, ce a observat universul încă din 1999, a fost pus într-un „mod de siguranţă” recent, a anunţat NASA.

„Toate sistemele au funcţionat după cum ne aşteptam, iar instrumentele ştiinţifice sunt în siguranţă”, au afirmat membrii NASA”. „Cauza activării modului de siguranţă este momentan investigată şi vom furniza mai multe informaţii odată ce le vom obţine”, au adăugat ei. 

Conform Space, se pare că defecţiunea ar fi fost observată la nivelul giroscopului. Anterior, aceeaşi problemă a fost sesizată şi la telescopul spaţial Hubble şi căutătorul de planete Kepler. Anterior, NASA a mai întâmpinat probleme la sonda Dawn ce orbita pitica Ceres ce a rămas fără combustibil la începutul lunii octombrie. Sonda a orbitat în jurul protoplanetei Vesta, înainte să ajungă la Ceres. Este prima sondă ce a orbitat două obiecte spaţiale aflate în afara sistemului Pământ-Lună. 

Momentan, agenţia spaţială americană întâmpină probleme şi cu cele două rovere  de pe Marte. Opportunity nu a mai trimis niciun semnal către Pământ de pe 10 iunie, când lumina solară a fost blocată de o furtună puternică de nisip, iar robotul nu a mai putut să-şi reîncarce bateriile. Totodată, problemele memoriei roverului Curiosity au făcut ca specialiştii să treacă datele robotului într-un computer de rezervă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase