Home » D:News » Kim Jong-Un: Coreea de Nord să fie pregătită atât pentru „dialog”, cât şi pentru „confruntare” cu SUA

Kim Jong-Un: Coreea de Nord să fie pregătită atât pentru „dialog”, cât şi pentru „confruntare” cu SUA

Kim Jong-Un: Coreea de Nord să fie pregătită atât pentru „dialog”, cât şi pentru „confruntare” cu SUA
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 22.06.2021

Coreea de Nord trebuie să se pregătească „atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare” cu Statele Unite, afirmă liderul regimului autoritarist de la Phenian, Kim Jong-Un, conform cotidianului Le Monde.

„Kim Jong-Un a evidenţiat necesitatea de a fi făcute pregătiri atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare, în principal că naţiunea nord-coreeană trebuie să fie pregătită deplin pentru confruntare”, anunţă agenţia oficială de presă de la Phenian, KCNA, referindu-se la discursul liderului Coreei de Nord privind strategia faţă de Washington.

„Preşedintele nord-coreean a pledat pentru acţiuni rapide de contracarare a situaţiilor neprevăzute şi a cerut concentrarea eforturilor pe stabilitatea Peninsulei Coreea”, conform KCNA.

Coreea de Nord denunţă „politicile ostile” ale Administraţiei de la Washington.

Joseph Biden nu exlude o întâlnire cu Kim Jong-Un

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, nu a exclus posibilitatea unei întâlniri cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, subliniind însă că o astfel de reuniune poate avea loc doar după angajamente ferme din partea regimului de la Phenian.

În mai, Joseph Biden a criticat iniţiativa predecesorului său, Donald Trump, de a se întâlni de două ori cu liderul autoritarist de la Phenian. „Eu nu i-aş oferi o recunoaştere internaţională”, a subliniat Joseph Biden, potrivit Mediafax.

Statele Unite cer Coreei de Nord să renunţe la armele nucleare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase