Home » D:News » Coreea de Sud o acuză pe cea de Nord că a ucis un oficial și apoi a incendiat cadavrul

Coreea de Sud o acuză pe cea de Nord că a ucis un oficial și apoi a incendiat cadavrul

Publicat: 25.09.2020

Sunt tensiuni în peninsula coreeană. Reprezentanții Coreei de Sud îi acuză pe comuniștii din Coreea de Nord că au ucis un oficial sud-coreean. Totul s-ar fi întâmplat în largul mării, la granița maritimă dintre cele două țări.

Un oficial din sectorul de pescuit sud-coreean dispărut săptămâna aceasta a fost interogat pe o navă de patrulare nord-coreeană înainte de a fi împuşcat de trupele care i-au incendiat apoi corpul, au declarat joi, reprezentanți ai armatei sud-coreene.

Armata Coreei de Sud susține că dovezile sugerează că bărbatul mergea spre nord, când a fost raportat dispărut de pe o barcă de pescuit luni, la aproximativ 10 km la sud de Linia Limită de Nord (NLL), o demarcare contestată care acţionează ca graniţă maritimă de facto între Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Împușcat și apoi incendiat cu petrol

Motivul pentru care oficialul în vârstă de 47 de ani a fost împuşcat nu este cunoscut. Citând surse de informaţii, armata a declarat că bărbatul neidentificat pare să fi fost interogat pe o barcă nord-coreeană înainte de a fi executat din „ordinul unei autorităţi superioare”, relatează Reuters.

Trupe echipate cu măşti de gaz au aruncat apoi corpul în petrol şi l-au incendiat, a declarat armata sudului.

„Armata noastră condamnă cu tărie o astfel de atrocitate şi solicită cu tărie Coreea de Nord să ofere explicaţii şi să-i pedepsească pe cei ce sunt responsabili”, a declarat generalul Ahn Young-ho, potrivit Mediafax.

Comandantul militar american din Coreea de Sud a declarat luna aceasta că trupelor nord-coreene li s-a dat „ordin de tragere” pentru a preveni intrarea coronavirusului în ţară.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase