Home » Știință » Burgerul cu proteine de mamut are un gust „mai intens, mai cărnos”, susține directorul unui start-up

Burgerul cu proteine de mamut are un gust „mai intens, mai cărnos”, susține directorul unui start-up

Burgerul cu proteine de mamut are un gust „mai intens, mai cărnos”, susține directorul unui start-up
Chifteaua de mamut creată de compania australiană Vow. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.04.2023

Cercetătorii de la compania australiană Vow au creat recent o chiftea uriașă dintr-o substanță care a folosit material genetic de la mamuți.

Surprinzător este că rezultatul este destul de delicios. Nimeni nu a mâncat chifteaua de mamut, însă un competitor belgian numit Paleo efectuează, de asemenea, experimente cu proteinele de mamut și a anunțat că a creat un burger pe bază de plante injectat cu mioglobină – proteina care conferă cărnii gustul plăcut și savoarea – care a fost destul de gustos.

De fapt, burgerul de mamut ar putea fi mai gustos decât carnea obișnuită din comerț.

„Gustul este mai intens, mai cărnos”

„Atunci când este adăugată mioglobina de mamut, gustul este mai intens, mai cărnos”, a declarat Hermes Sanctorum, director executiv și fondator al Paleo, atunci când a comparat substanța cu mioglobina de vacă.

„Analizele chimice au confirmat că mai mulți compuși aromatici asociați cu carnea la grătar sunt prezenți decât în cazul mioglobinei de vacă”, a adăugat Sanctorum, citat de Insider.

Dar oare chiar așa e? Pot diferite substanțe să schimbe savoarea? Mioglobina, care are, de fapt, un gust metalic din cauza atomilor de fier, reprezintă doar o mică parte din produsul final. Iar experții nu sunt pe deplin convinși.

„Grăsimea și caramelizarea proteinelor sunt ceea ce afectează savoarea cărnii”, a spus profesorul Gregg Rentfrow de la University of Kentucky Animal and Food Science Extension, Statele Unite.

De ce nu a mâncat nimeni chifteaua de mamut?

Apoi, trebuie luat în considerare și faptul că Paleo încearcă să-și spulbere concurența. Cele două companii start-up sunt în mijlocul unei dispute cu privire la brevetul pentru mioglobina de mamut. potrivit Futurism.

Reprezentanții Vow susțin că nimeni nu a mâncat chifteaua de mamut din cauza unor temeri că ar putea declanșa o reacție adverse. Însă având în vedere succesul celor de la Paleo, carnea de mamut ar putea ajunge mai curând decât ai crede într-un magazin din apropierea ta.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O companie australiană a creat chifteaua de mamut

O tabără din era glaciară a oferit cele mai timpurii dovezi pentru vânătoarea de mamuți în Mexic

200 de ani de istorie, scoși la lumină în Peștera Mamutului, cel mai vechi sistem de peșteri din lume

Un pui de mamut lânos, vechi de 30.000 de ani, a fost descoperit în câmpurile aurifere canadiene

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase