Home » D:News » Microsoft va face parte din noul consiliu de administrație al OpenAI

Microsoft va face parte din noul consiliu de administrație al OpenAI

Microsoft va face parte din noul consiliu de administrație al OpenAI
Sam Altman, co-fondator OpenAI. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03.12.2023

Microsoft se va alătura consiliului de administrație al OpenAI, după ce Sam Altman a fost reangajat în funcția de director executiv. Altman spune că gigantul tehnologic, care deține 49% din producătorul ChatGPT, va avea o poziție de observator fără drept de vot în consiliu, potrivit The Guardian.

Poziția de observator înseamnă că reprezentantul Microsoft poate asista la ședințele consiliului de administrație al OpenAI și poate avea acces la informații confidențiale, dar nu are drept de vot în chestiuni precum alegerea directorilor.

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, care l-a recrutat pe Altman la Microsoft după ce acesta a fost înlăturat de la OpenAI, declarase anterior că este nevoie de o schimbare a conducerii la producătorul ChatGPT.

OpenAI a anunțat un nou consiliu de administrație primar

OpenAI a anunțat un nou consiliu de administrație primar, format din fostul co-CEO al Salesforce, Bret Taylor, în calitate de președinte, și Larry Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA.

Directorul general al Quora, Adam D’Angelo, care a făcut parte din consiliul care l-a concediat pe Altman, a rămas, de asemenea, în funcție.

Taylor a declarat miercuri pe X că intenționează să „se retragă și să lase supravegherea OpenAI pe mâinile bune ale colegilor din consiliu” atunci când sarcinile de tranziție vor fi finalizate.

Noul consiliu de administrație al OpenAI

Noul consiliu de administrație al OpenAI este în căutare activă de noi membri cu expertiză în domenii de la tehnologie la siguranță și politică.

Este puțin probabil ca investitorii OpenAI să obțină un loc în consiliul de administrație al organizației non-profit, au declarat surse pentru Reuters.

Microsoft s-a angajat să investească peste 10 miliarde de dolari în OpenAI și deține 49% din companie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase