Home » TransferGo » Români în Anglia: informaţii practice despre viaţa migranţilor

Români în Anglia: informaţii practice despre viaţa migranţilor

Publicat: 18.05.2016
Migrarea în Marea Britanie pentru un trai mai bun reprezintă o tendinţă constantă în rândul românilor. Pentru cei care se gândesc să se mute acolo şi sunt curioşi ce-i aşteaptă, TransferGo a pregătit un mic ghid cu sfaturi practice.

Locuri de muncă

Oferta de locuri de muncă este generoasă în Marea Britanie. Chiar dacă nu plecaţi din România cu un contract prestabilit, vă puteţi găsi destul de uşor un loc de muncă, mai ales dacă apelaţi la o agenţie de plasare a forţei de muncă. Intermedierea se realizează telefonic, aşadar este important să înţelegeţi şi să vorbiţi măcar la nivel uzual limba engleză. Domeniile cu grad ridicat de angajabilitate în rândul migranţilor sunt construcţiile, agricultura, Horeca (industria ospitalităţii – hoteluri, restaurante şi cafenele) şi menajul, iar salariul mediu este de aproximativ 1.200-1.400 de lire/lună.


Chirie

Costul chiriei variază în funcţie de oraş, zonă, tipul locuinţei închiriate şi suprafaţa ocupat. Cel mai scump este, fireşte, Londra. În alte oraşe mari, preţul de închiriere al unei camere porneşte de la 50-70 de lire pe săptămână, iar al unui apartament de la 200 de lire pe săptămână. Cea mai ieftină variantă este cea a închirierii unui loc într-o cameră, însă în acest caz este important cum vă înţelegeţi cu colegii de cameră. Când vă pregătiţi bugetul, ţineţi cont că odată cu prima chirie veţi avea de achitat şi o sumă de garanţie („deposit”).


Mâncare

Ieftin şi bun – aşa se poate rezuma mâncarea din Marea Britanie. Preţul alimentelor în supermarketuri este de multe ori chiar mai mic decât în România şi există o varietate mare de cantine, localuri cu autoservire şi gherete cu specific divers şi preţuri foarte bune. În total, o persoană plăteşte aproximativ 150-200 de lire pe lună pentru mâncare.


Transport

În timp ce mâncarea e ieftină, transportul (inclusiv cel în comun) este un serviciu foarte scump în Marea Britanie. Este bine să ţineţi cont de acest aspect când aveţi un loc de muncă şi alegeţi chiria – distanţa mare înseamnă atât timp petrecut cu naveta, cât şi costuri suplimentare. Dacă locuiţi departe de serviciu puteţi opta pentru varianta achiziţionării unei maşini la mâna a doua: găsiţi maşini acceptabile la 500-600 de lire, dar aveţi în vedere şi asigurarea anuală a maşinii, care este de asemenea scumpă.


Alte servicii

Pentru marea majoritate a serviciilor de care veţi avea nevoie în Marea Britanie puteţi găsi români care să vă ajute, fie că este vorba de asigurări auto sau servicii de contabilitate, reparaţii ori transport. Tot ei vă vor recomanda să folosiţi www.TransferGo.ro pentru transferurile internaţionale de bani.


Timp liber

Majoritatea pub-urilor se închid la ora 23, iar unele dintre ele au program prelungit în week-end. Dacă vreţi să ieşiţi cu prietenii în oraş, pregătiţi-vă bugetul: preţurile la băuturi sunt mari în localuri.


„ Acest articol face parte din campania TransferGo de informare a românilor din Anglia. Cu TransferGo, orice român poate trimite bani cu doar 0,99 £ – comision fix, indiferent de sumă, iar banii ajung într-o zi lucrătoare. TransferGo este notat cu 9.7/10 puncte pe platforma independentă de recenzii Trustpilot.
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase