Home » Advertorial » 7 beneficii ale ciclismului pentru fitness și minte

7 beneficii ale ciclismului pentru fitness și minte

7 beneficii ale ciclismului pentru fitness și minte
Sursa foto: David Marcu via Unsplash
Publicat: 16.07.2021

Vă gândiți să vă apucați de ciclism? Iată 7 motive pentru care ar trebui să vă urcați pe biciclete în această vară.

Avantajele ciclismului sunt aproape la fel de nesfârșite precum drumurile pe care le-ați putea explora în curând. Dacă vă gândiți să vă apucați de ciclism, suntem aici pentru a vă spune că mersul pe bicicletă este cea mai bună opțiune pentru corp și minte.

Există o mulțime de motive întemeiate pentru a vă urca pe bicicletă. Iată doar câteva dintre ele.

1. Ciclismul îmbunătățește bunăstarea mentală

Un studiu realizat de YMCA a arătat că persoanele care au un stil de viață activ din punct de vedere fizic au avut un scor de bunăstare cu 32% mai mare decât persoanele inactive.

Există atât de multe modalități prin care exercițiile fizice vă pot stimula starea de spirit: eliberarea de bază a adrenalinei și endorfinelor și încrederea îmbunătățită care rezultă din realizarea unor lucruri noi (cum ar fi finalizarea unei curse sau apropierea de acest obiectiv).

Ciclismul combină exercițiul fizic cu a fi în aer liber și a explora noi priveliști. Puteți călători solo – oferindu-vă timp pentru a vă bucura de liniște – sau puteți merge cu un grup.

2. Bicicleta vă întărește sistemul imunitar

Acest lucru este deosebit de relevant în timpul pandemiei globale Covid-19. Un studiu de la Universitatea de Stat din Appalachian, desfășurat pe 1000 de adulți cu vârsta de până la 85 de ani, a descoperit că exercițiile fizice au avut beneficii uriașe asupra sănătății sistemului respirator superior – reducând astfel cazurile de răceală.

Studiul a arătat că oamenii pot evita bolile cu aproximativ 40% mai mult, făcând exerciții aerobice în majoritatea zilelor săptămânii, în timp ce se bucură de multe alte beneficii pentru sănătate.

Un profesor de la Universitatea Cape Town, Africa de Sud spune, de asemenea, că exercițiile fizice ușoare ne pot îmbunătăți sistemul imunitar prin creșterea producției de proteine ​​esențiale și trezirea celulelor albe din sânge.

De ce să alegeți mersul cu bicicleta? Atunci când mergeți la serviciu, ciclismul vă poate reduce timpul de deplasare și vă poate elibera de limitele autobuzelor și trenurilor, care reprezintă o infuzie de germeni.

Totuși, dovezile sugerează că imediat după exerciții intense, cum ar fi o sesiune de antrenament pe intervale, sistemul imunitar este redus – dar recuperarea adecvată, cum ar fi să mâncați și să dormiți bine, poate ajuta la inversarea acestui lucru.

3. Ciclismul favorizează pierderea în greutate

Ecuația simplă, atunci când vine vorba de pierderea în greutate, este că arderea caloriilor trebuie să depășească consumul lor. Deci, trebuie să ardeți mai multe calorii decât mâncați, pentru a slăbi. Ciclismul arde între 400 și 1000 calorii pe oră, în funcție de intensitate și de greutatea ciclistului.

Desigur, există și alți factori: tipul caloriilor pe care le consumați afectează frecvența alimentării cu combustibil, la fel și calitatea somnului; desigur, cantitatea de timp pe care o petreceți arzând calorii va fi influențată de cât de mult vă bucurați activitatea aleasă de dvs.

Presupunând că vă bucurați de ciclism, veți arde calorii. Și dacă mâncați bine, ar trebui să slăbiți.

4. Ciclismul întărește mușchii

Elementul de rezistență al ciclismului e faptul că nu doar arde grăsimi, ci întărește, de asemenea, mușchii – în special în jurul fesierilor și a picioarelor. Mușchiul este mai slab decât grăsimile, iar persoanele cu un procent mai mare de mușchi ard mai multe calorii, chiar și atunci când sunt sedentare.

5. Vă puteți bucura de al doilea mic dejun după ciclism

Dacă decideți să mergeți cu bicicleta la locul de muncă, aveți o scuză excelentă pentru a vă bucura de câteva gustări fără vinovăție. Întrucât o călătorie cu bicicleta de o jumătate de oră ar trebui să ardă între 200 și 500 de calorii, aveți libertatea de a vă bucura de un al doilea mic dejun plăcut la birou.

Dacă sunteți serios în ceea ce privește arderea grăsimilor, ați putea face plimbarea de dimineață fără micul dejun, dar acesta este, în general, un obicei rezervat celor mai dedicați dintre cicliști.

6. Bicicliștii au o sănătate pulmonară mai bună

Un studiu recent sugerează că persoanele care merg cu bicicleta sunt, de fapt, expuse la mai puțini vapori periculoși decât cei care călătoresc cu mașina.

În cadrul unui studiu realizat de Healthy Air Campaign, Kings College London și Camden Council, specialiștii au fixat detectori de poluare a aerului pe un șofer, un utilizator de autobuz, un pieton și un biciclist ce mergeau pe un traseu aglomerat prin centrul Londrei.

Rezultatele au arătat că șoferul a avut parte de niveluri de poluare de cinci ori mai mari decât ciclistul, precum și de trei ori și jumătate mai mari decât mersul pe jos și de două ori și jumătate mai mari decât utilizatorul autobuzului. Într-un final, ciclistul a câștigat, cu cele mai puține niveluri de poluare.

7. Ciclismul reduce riscul bolilor de inimă și al cancerului

Ciclismul vă mărește ritmul cardiac, face ca sângele să pompeze în jurul corpului și arde calorii, limitându-vă șansele de a fi supraponderal. Drept urmare, se numără printre puținele exerciții fizice recomandate de specialiști ca fiind modalități sănătoase de a reduce riscul de a dezvolta boli majore, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.

În plus, un studiu realizat de Universitatea din Glasgow la începutul acestui an a analizat peste 260000 de persoane pe parcursul a cinci ani și a descoperit că mersul cu bicicleta la serviciu poate reduce riscul de a dezvolta boli de inimă sau cancer la jumătate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase