S-a descoperit o navă care a făcut parte din cea mai mare forţă maritimă a lumii, condusă în secolul 13 de nepotul lui Ginghis Han – VIDEO

08 07. 2015, 11:57

Liderul mongol Kublai Khan a trimis două flote masive în timpul secolului al 13-lea să invadeze Japonia. Fiecare dintre cele două flote cuprindea 4.000 de nave. Ambele au fost însă distruse de taifunuri, pe care japonezii le-au numit vânturi divine pentru că le-au salvat ţara de armata străină, iar navele şi echipajele lor au ajuns să se scufunde în apropiere de coasta Japoniei.

Acum, cercetătorii cred că au descoperit epava uneia dintre nave, a doua găsită în ultimii patru ani, şi bănuiesc locaţiile altor trei. Toate descoperirile au fost făcute pe date colectate cu privire la încercările mongolilor din 1274 şi 1281 de a invada Japonia.

Ambarcaţiunea are o lungime de 12 metri şi este îngropată în sedimente la 20 de metri adâncime. Cercetătorii au reuşit să o identifice după formă şi după porţelanurile chinezeşti descoperite în zona epavei.

Prima dintre epave a fost desoperit în anul 2011, la 200 de metri de coasta Takashima. Mai jos, înregistrarea descoperirii.

Sursă: YouTube

Kublai Han a încercat să continue munca bunicului său Ginghis Han şi să extindă imperiul mongol la sud în China şi în sud-estul Asiei. În ciuda faptului că avea o armată mică faţă de cea a dinastiilor chinezeşti, Kublai Han a reuşit să cucerească continentul. China îi datorează ambiţiei lui Kublai dimensiune actuală.

Kublai Han nu s-a oprit însă doar la cucerirea continentului. El a  mobilizat 140.000 de soldaţi şi a încercat să cucerească Japonia, dar ambele sale încercări s-au încheiat în dezastru.

Sursă:iflscience.com