Home » Cultură » Actorul Alan Rickman, interpretul înfricoşătorului profesor Severus Snape din seria „Harry Potter”, a murit – VIDEO

Actorul Alan Rickman, interpretul înfricoşătorului profesor Severus Snape din seria „Harry Potter”, a murit – VIDEO

Publicat: 14.01.2016
Actorul Alan Rickman, interpretul înfricoşătorului profesor Severus Snape din seria „Harry Potter”, a murit – VIDEO
Actorul Alan Rickman, interpretul profesorului Severus Snape din franciza cinematografică "Harry Potter", a murit la vârsta de 69 de ani, la Londra, informează bbc.com.

Starul britanic, cunoscut şi pentru rolurile interpretate în filme precum „Greu de ucis/ Die Hard”, „Truly Madly Deeply” şi „Robin Hood, prinţul hoţilor/ Robin Hood Prince of Thieves”, a murit din cauza unui cancer, potrivit familiei sale.

Agentul de presă al artistului a confirmat pentru BBC News decesul acestuia.

„Actorul şi regizorul Alan Rickman a murit din cauza unui cancer la vârsta de 69 de ani. A murit înconjurat de familie şi de prieteni”, se afirmă în declaraţia oficială dată publicităţii de familia artistului.

Alan Rickman a devenit unul dintre cei mai îndrăgiţi actori britanici, graţie vocii sale inconfundabile şi, mai ales, felului în care a interpretat câteva personaje memorabile, precum profesorul Snape din franciza „Harry Potter” şi Hans Gruber în filmul de acţiune „Die Hard”.

Starul britanic a câştigat un premiu BAFTA în 1992, cu rolul şerifului din Nottingham din filmul „Robin Hood: Prince of Thieves”. În acel an, Alan Rickman a fost nominalizat la BAFTA şi cu rolul din filmul „Truly Madly Deeply”.

Printre celelalte roluri care au contribuit la cimentarea statutului său de vedetă a cinematografiei britanice se află cele interpretate în filmele „Raţiune şi simţire/ Sense and Sensibility” (1995) şi „Michael Collins” (1996), care i-au adus alte două nominalizări la premiile BAFTA.

În 1996, a câştigat un premiu Primetime Emmy pentru evoluţia sa din miniseria TV „Rasputin”. Pentru acelaşi rol, actorul britanic a fost recompensat şi cu Globul de Aur, în anul următor.

S-a remarcat apoi şi în comedia romantică „Pur şi simplu dragoste/ Love Actually”, dar a impresionat şi în numeroase spectacole de teatru.

„Actorii sunt agenţi ai schimbării. Un film, un spectacol de teatru, o compoziţie muzicală sau o carte pot face diferenţa. Pot schimba lumea”, obişnuia să spună starul britanic, potrivit site-ului cotidianului The Guardian.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase