Home » Cultură » Flashmob cu peste 300 de căluşari, la Slatina – VIDEO

Flashmob cu peste 300 de căluşari, la Slatina – VIDEO

Publicat: 24.06.2016
Peste 300 de copii şi tineri au jucat, miercuri seara, căluşul, în centrul municipiul Slatina, momentul marcând deschiderea ediţiei cu numărul XVIII a Concursului Naţional "Căluşul Românesc”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Flash-mob-ul cu căluşari a fost organizat de Iliuţă Brăileanu, directorul Palatului Copiilor Slatina, acesta declarând, corespondentului MEDIAFAX, că a fost nevoie de o singură repetiţie de o oră.
 
„Cu sinceritate vă spun că nu a fost greu să organizez acest dans-sincron pentru că am avut colaboratori deosebiţi, instructori coregrafi şi nişte copii foarte bine pregătiţi. Mărturisesc că am făcut o singură repetiţie, preţ de o oră, în pripă, dar bazându-mă pe receptivitatea copiilor, am reuşit să facem acest moment care este un record. Cred că nimeni din ţară nu poate să strângă 300 de căluşari”, a declarat Brăileanu.
 
Organizatorul „Căluşului Românesc” vrea să ducă acest dans tradiţional românesc în cartea recordurilor.
 
„M-am gândit cu colegii să strângem şi căluşari adulţi, să facem peste 500 de căluşari şi să realizăm un moment pentru Cartea Recordurilor. Este încă la stadiul de idee, o idee proaspătă venită de la colegii mei”, a afirmat Iliuţă Brăileanu.
 
Dansator de căluş de la vârsta de trei ani, coregraful Iliuţă Brăileanu n-a putut să se abţină şi a „bătut pintenii” cu mai tinerii dansatori participanţi la eveniment.
 
„Pentru mine a fost o bucurie enormă pentru că dansez căluşul de la vârsta de trei ani şi jumătate şi îmi era foarte greu să pierd un astfel de moment. I-am rugat, de aceea, pe căluşari să mă accepte în mijlocul lor, să fiu şi eu alături de ei la această frumuseţe a coregrafiei româneşti”, a adăugat acesta.
 
Copiii şi tinerii care au participat la eveniment fac parte din ansamblurile şi formaţiile de căluş din judeţul Olt. Momentul a marcat începerea Concursului Naţional „Căluşul Românesc”, la care participă peste 2.000 de copii – dansatori, instrumentişti şi interpreţi – din 18 judeţe ale ţării. Spectacolul se va desfăşura în aer liber, pe o scenă amplasată în centrul Slatinei, miercuri, joi şi vineri.

Citeşte continuarea articolului pe mediafax.ro

Vă mai recomandăm şi: Simbolul culturii urbane din Bucureşti de pe Strada Verona va fi demolat

                                             Ia românească în patrimoniul mondial. Când va fi finalizat dosarul depus la UNESCO de România şi Moldova 

                                             Românii din diaspora pot dona pentru „Cuminţenia Pământului”

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase