Home » Cultură » Un celebru actor american îl va interpreta pe Constantin Brâncuşi în filmul ,,Sculptorul”

Un celebru actor american îl va interpreta pe Constantin Brâncuşi în filmul ,,Sculptorul”

Publicat: 20.09.2016
Un celebru actor american îl va interpreta pe Constantin Brâncuşi în filmul ,,Sculptorul”
Filmul va fi regizat de scoţianul Mick Davis.

Actorul american Andy García îl va interpreta pe Constantin Brâncuşi în filmul ,,The Sculptor” (,,Sculptorul”). Anunţul a fost făcut de regizorul filmului, Mick Davis, pe pagina sa personală de Facebook.

Andy García şi Mick Davis au mai colaborat la filmul ,,Modigliani” (2004), în care actorul american a jucat rolul lui Amadeo Modigliani, unul dintre discipolii lui Brâncuşi la Paris. Lungmetrajul a fost realizat la studiourile din Buftea. 

Din distribuţia filmului au mai făcut parte actori precum Udo Kier, Eva Herzigova sau Jim Carter, dar şi actori români cum sunt George Ivaşcu, Mihai Gruia Sandu sau Dorina Lazăr. 

Andy García, pe numele său real Andrés Arturo García Menéndez, s-a născut la Havana, în Cuba, la 12 aprilie 1956. A devenit cunoscut începând cu anii ’80 – ’90, după ce a jucat în filme precum ,,The Godfather, Partea a III-a”, ,,The Untouchables” sau ,,Internal Affairs”. 

Michael ,,Mick” Davis s-a născut la 1 august 1961, în Glasgow, Scoţia. A fost într-o perioadă antrenor de fitness la Celtic Glasgow, timp în care s-a împrietenit cu Rod Stewart, la rândul său un suporter înfocat al echipei de fotbal scoţiene. După ce s-a mutat la Los Angeles, Davis a fost introdus de Stewart în lumea showbusiness-ului, devenind scenarist şi, mai apoi, regizor de film. Printre cele mai importante realizări ale sale se numără scenariul la filmul ,,Love in Paris” şi regia filmelor ,,The Match” şi ,,Modigliani”. 

Vă mai recomandăm şi: Lungul drum de la Hobiţa la Paris. Cum a devenit Constantin Brâncuşi unul dintre cei mai apreciaţi sculptori din lume – GALERIE FOTO+VIDEO   

                                          Marile iubiri ale lui Constantin Brâncuşi. Dragostea cu năbădâi cu Maria Tănase – VIDEO + GALERIE FOTO 

                                  Cum au respins comuniştii DONAŢIA lui Brâncuşi, după analiza unei ţesătoare şi a unui tipograf. „Operele lui nu ajută cu nimic. Refuzăm!” – DOCUMENT, VIDEO + FOTO 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase