Home » Cultură » TOP Cărţile lunii noiembrie. Ce puteţi citi

TOP Cărţile lunii noiembrie. Ce puteţi citi

TOP Cărţile lunii noiembrie. Ce puteţi citi
Publicat: 04.11.2016
Printre cărţile lunii, "Mică trilogie a marginalilor. Bandiţii", de Vasile Ernu, un volum ce dezvăluie „în negativ” faţa ascunsă, fascinantă a proscrişilor şi felul în care e văzut raiul de către cei ce trăiesc în infern, şi ultima carte de Octavian Soviany, "Năluca", un roman de un erotism suav.

Editura Polirom vine cu o ofertă impresionantă de literatură română la ediţia din acest an a Tâgului de Carte Gaudeamus, continuându-şi astfel unul dintre cele mai importante demersuri editoriale: publicarea, difuzarea şi promovarea scriitorilor români contemporani, direcţie deschisă prin lansarea colecţiei „Ego. Proză” în anul 2004, continuată în 2007 cu lansarea proiectului editorial „Fiction Ltd.”, dar şi cu iniţierea, în anul 2008, a prestigioasei colecţii „Opere”, precum şi a seriilor de autor Polirom.

Noi titluri Polirom semnate de câţiva dintre cei mai apreciaţi scriitori români contemporani – Varujan Vosganian, Gheorghe Săsărman, Bogdan Suceavă, Marius Oprea, Dan Alexe, Radu Pavel Gheo, Vasile Ernu, Matei Florian, Lavinia Branişte, Mircea Pricăjan – vor fi lansate la standul editurii din cadrul ediţiei cu numărul 23 a târgului, care va avea loc la Complexul Romexpo, Bucureşti, în perioada 16-20 noiembrie 2016.

FICTION LTD. la Gaudeamus 2016

Un nou roman de Varujan Vosganian, „Copiii războiului”, ediţie cartonată, un roman care reconstituie istoria României de la Al Doilea Război Mondial până la începutul anilor 2000. „Copiii războiului” va fi lansat la stand, duminică, 20 noiembrie, ora 12.00.

„Adevărata cronică a morţii lui Yeşua Ha-Nozri”, de Gheorghe Săsărman, un roman care ne pune faţă în faţă cu un eveniment la care visează milioane de oameni, dar despre care puţini cred că ar putea fi şi real. O întrebare rămâne totuşi: „Ce-ar fi dacă…?”. Să fie vorba despre a doua venire a Mântuitorului printre noi sau despre una dintre cele mai mari farse din istorie?

„Republica”, de Bogdan Suceavă, o reconstituire literară a evenimentelor din data de 8 august 1870, când a avut loc proclamarea furtunoasă a republicii în Ploieşti, pornind de la o varietate de surse, între care o scurtă scriere satirică, „Boborul”, a lui Caragiale, pe atunci tânăr copist la judecătoria din Ploieşti. Republica va fi lansat la standul Polirom de la Gaudeamus 2016: duminică, 20 noiembrie, ora 13.00.

„Turma păstorului mut”, de Marius Oprea, un roman care schiţează tabloul unei lumi în aparenţă normale, însă populată de idei şi scene dintre cele mai absurde. O lume pe care mulţi dintre noi o recunoaştem din viaţa de zi cu zi, care uneori ne înfurie, alteori ne distrează, dar care rămîne mereu aceeaşi. Lansare la standul Polirom de la Gaudeamus: duminică, 20 noiembrie, ora 12.30.

EGO. PROZĂ pentru fanii colecţiei şi nu numai

„În punctul lui rebbe G.”, de Dan Alexe, douăzeci şi două de povestiri – fiecare corespunzând unuia din arcanele majore ale Tarotului, un volum care oferă, picătură cu picătură de licori precum „Scuipat de Lună” sau „Cîine de Armenia”, o nouă viziune asupra lumii de azi şi a limbii care ne vorbeşte. „În punctul lui rebbe G.” va fi lansat sâmbătă, 19 noiembrie, ora 15.00, la standul editurii.

„Disco Titanic”, de Radu Pavel Gheo, un roman cu adolescenţi maturizaţi traumatic într-o lume copleşită de puseuri naţionaliste sau localiste, o carte despre tandreţea şi cruzimea care se ascund în fiecare dintre noi. Lansare la Gaudeamus: sâmbătă, 19 noiembrie, ora 17.30.

Roman nou de Matei Florian: „Cexina Catapuxina”
La zece ani de la debutul editorial cu romanul Băiuţeii (Polirom, 2006), scris împreună cu Filip Florian, şi la şapte ani de la publicarea primului său roman, „Şi Hams Şi Regretel” (Polirom, 2009), Matei Florian revine cu o nouă carte, îndelung aşteptată de cititorii săi, „Cexina Catapuxina”, care va fi lansat la Târgul de Carte Gaudeamus sâmbătă, 19 noiembrie, ora 17.00.

Romanul „Calitatea luminii”, de Mircea Pricăjan, o lecţie despre acceptare şi asumare, despre redefinirea fericirii în cuplu şi despre cum conştiinţa de familie se dobândeşte printr-un efort de voinţă. Lansarea romanului „Calitatea luminii” va avea loc vineri, 18 noiembrie, ora 15.30.

Romanul Interior zero, de Lavinia Branişte, care ne arată cât de uşor poate să treacă viaţa pe lângă tine şi cum alegerea căii mai sigure poate avea consecinţe mult mai grave decît ţi-ai putea imagina. Lansarea volumului „Interior zero” va avea loc vineri, 18 noiembrie, la ora 17.00.

EGO-GRAFII la Gaudeamus 2016

„Mică trilogie a marginalilor. Bandiţii”, de Vasile Ernu, un volum ce dezvăluie „în negativ” faţa ascunsă, fascinantă a proscrişilor şi felul în care e văzut raiul de către cei ce trăiesc în infern. Volumul „Bandiţii” va fi lansat sâmbătă, 19 noiembrie, ora 15.30.

Cartea Românească, sub coordonarea Polirom

Un nou roman de Octavian Soviany, unul dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani publicaţi de Cartea Românească: „Năluca”. Un roman de dragoste, cu toate ingredientele inerente genului: descrierea romantică, eseul sentimental, erotismul suav. „Năluca” va fi lansat duminică, 20 noiembrie, la ora 15.00, la standul Polirom.

Seria de autor dedicată scriitorului Gheorghe Crăciun, unul dintre cele mai prestigioase proiecte editoriale Polirom-Cartea Românească, merge mai departe cu două noi titluri: „Doi într-o carte (fără a-l mai socoti pe autorul ei)”. Fragmente cu Radu Petrescu şi Mircea Nedelciu şi „Imagini, litere şi documente de călătorie.” Ediţii îngrijite de Carmen Muşat şi Oana Crăciun. Volumele „Doi într-o carte (fără a-l mai socoti pe autorul ei)” şi Imagini, litere şi documente de călătorie vor fi lansate la standul Editurii Polirom sâmbătă, 19 noiembrie, ora 12.30.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase