Home » Cultură » Cum erau prezentaţi marţienii în anul 1900 şi care era planul lui Nikola Tesla în legătură cu ei

Cum erau prezentaţi marţienii în anul 1900 şi care era planul lui Nikola Tesla în legătură cu ei

Publicat: 05.03.2017
La începutul anului 1900, oamenii au început să fie interesaţi de contactul cu civilizaţiile de pe alte planete, în special cele de pe Marte. Publicaţiile vremii au încercat să explice şi să descopere mesajele pe care ei considerau că le primesc de la marţieni.

ListVerse prezintă o listă cu cele mai interesante apariţii ale extratereştrilor vremii:

5. Mesajele marţiene

În decembrie 1900, o lumină puternică a putut fi observată venind de pe planeta Marte. Lumina a putut fi observată de cercetătorii de la Lowell Observatory din Statele Unite ale Americii, iar ziarele din întreaga lume au început să scrie despre posibilitatea unui contact cu marţienii

Însuşi Nikola Tesla credea că este posibilă o comunicare între oameni şi marţieni, dedicându-şi 50 de ani din viaţă acestei credinţe. Multe persoane au crezut în acea perioadă că lumina reprezintă o invitaţie a locuitorilor planetei Roşii pentru cetăţenii de pe Pământ. 

4. Inteligenţa oamenilor de pe Marte

În 1906, locuitorii de pe Terra făceau deja supoziţii cu privire la felul în care ar putea fi marţienii. În primul rând, cercetătorii au asumat că marţienii sunt fiinţe inteligente, unii sugerând că inteligenţa acestora o depăşeşte pe cea a oamenilor. De asemenea, cercetătorii credeau că marţienii trăiesc de două ori mai mult decât oamenii. 

3. Comerţul cu marţienii

În anul 1909, oamenii discutau despre comerţul cu marţienii, deşi până în acel moment nu a existat o dovadă clară a contactului cu extratereştri. Conform unui raport, germanii chiar credeau că negoţul cu marţienii este posibil. Un plan futuristic susţinea trimiterea unui cilindru în spaţiu pe traiectoria planetei Marte. Cilindrul ar fi fost umplut cu obiecte de pe Pământ, iar marţienii ar fi trebuit să trimită şi ei un alt cilindru înapoi pe Pământ. 

2. Înfăţişare

În 1912 într-un ziar, M. Edmond Perrier, directorul Societăţii Botanice din Franţa, susţinea că marţienii au o înfăţişare scandinavă. Conform directorului, marţienii ar fi fost extrem de înalţi din cauza lipsei gravitaţiei, ochii lor ar fi fost albaştri şi foarte mari, iar părul ar fi fost alb. 

1. Panica invaziei

În 1938 un post de radio din Statele Unite ale Americii a trasmis un mesaj care a stârnit panica în ţară. În cadrul poveştii era stipulat faptul că extratereştri vor ateriza în Cotocollao în timp ce alţii ar ateriza în Quito. Ascultătorii au fost  panicaţi şi au ieşit în stradă. Când au realizat ce se întâmplă, directorul radioului a făcut un anunţ public în care a afirmat că totul a fost doar o poveste. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase