Home » Știință » Un brevet de invenţie înregistrat de Nikola Tesla şi descoperit recent demonstrează faptul că marele inginer era cu mult înaintea epocii în care trăia – FOTO

Un brevet de invenţie înregistrat de Nikola Tesla şi descoperit recent demonstrează faptul că marele inginer era cu mult înaintea epocii în care trăia – FOTO

Publicat: 27.08.2016
Dispozitivele pe care cercetătorul şi le imagina la sfârşitul secolului al XIX-lea sunt asemănătoare cu unele pe care noi le folosim astăzi.

Rezultatele muncii lui Nikola Tesla le putem vedea astăzi la tot pasul: reţelele wireless, automobilele electrice, dispozitivele teleghidate sunt doar câteva dintre ele. Din câte se pare, importanţa inginerului de origine sârbă este mult mai mare decât se credea, dat fiind faptul că un jurnalist american a descoperit recent un brevet de invenţie pe care Tesla l-a înregistrat în urmă cu 118 ani. 

Fragment din brevetul de invenţie al lui Tesla (Foto:iflscience.com)

Matthew Schroyer a publicat un fragment din brevetul lui Tesla pe pagina sa de Twitter. În paginile documentului, datat 1 iulie 1898, pot fi observate detaliile proiectului unor maşinării fără pilot care urmau să fie folosite în domeniile comunicaţiilor, explorării ştiinţifice şi militar. Conform însemnărilor inventatorului, dispozitivele urmau să fie controlate de la distanţă. 

Foto:iflscience.com

Tesla menţionează în brevetul său că maşinile pe care le-a proiectat ar putea fi folosite pentru ,,comunicaţii şi explorări în regiuni inaccesibile, dar şi în scopuri ştiinţifice, inginereşti sau comerciale”. În acelaşi document, fizicianul menţionează că ,,importanţa cea mai mare a invenţiei mele va rezulta din efectele pe care le va produce în domeniul militar”. 

Descrierile pe care le face Nicola Tesla au fost asemănate de specialişti cu cele ale dronelor pe care le folosim astăzi, în domenii precum cel comercial (dispozitivele de livrare ale Amazon), ştiinţific sau militar. Prin urmare, noua descoperire demonstrează încă o dată faptul că inginerul sârb era cu mult înaintea epocii în care trăia. 

Foto:iflscience.com

Spre deosebire de modul în care statele lumii folosesc astăzi dronele de război, Tesla îşi proiectase invenţiile pentru a fi folosite în scopuri paşnice. ,,Din motive ce ţin de faptul că poate distruge totul în mod sigur şi eficient, invenţia va fi folosită numai pentru a menţine pacea între naţiuni”, menţionează fizicianul de origine sârbă în brevetul său. 

Sursa: iflscience.com

Vă mai recomandăm şi: Genialul Tesla, inventatorul mileniului II

                                        Display-ul fără atingere (touchless), noua invenţie a oamenilor de ştiinţă. Avantajele sunt uriaşe – VIDEO

                                     O invenţie de acum 150 de ani devine realitate. Ţara în care există o autostradă dotată cu fire electrice aeriene pentru alimentarea camioanelor

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase