Home » Cultură » Poţi să treci acest ”test al înţelepciunii’?

Poţi să treci acest ”test al înţelepciunii’?

Poţi să treci acest ”test al înţelepciunii’?
Publicat: 30.09.2017
Se spune că filozoful grec Socrate a fost singurul înţelept, dar un grup de psihiatri contrazic acestă sintagmă. Aceştia au creat un test care poate măsura cât de înţelepţi sunt oamenii în funcţie de răspunsurile oferite. Testul include şase calităţi diferite: oferirea unor sfaturi bune, pragmatismul, înţelegerea sinelui, toleranţa diversităţii şi abilitatea de a gestiona ambiguitatea şi incertitudinea.

Testul, denumit San Diego Wisdom Test (SD-Wise), a fost creat de cercetătorii din cadrul Universităţii din San Diego. Conform Mail Online, testul poate dezvălui nivelul înţelepciunii prin analizarea atât a factorilor neurobiologici, cât şi a celor psihosociali din cadrul a şase calităţi diferite. 

Fiecare calitate este conectată către o zonă a creierului. Pentru a realiza testul, citeşte fiecare afirmaţie şi răspunde pe o scală de la 1 la 5, cinci reprezentănd ”sunt de acord în totalitate”  cu afirmaţia. 

Pentru a verifica eficienţa testului, cercetătorii au aplicat testul la  524 de persoane cu vârstă mijlocie. Cercetătorii au descoperit că SD-WISE a reuşit cu succes să măsoare cinci din şase domeni, realizând o distincţie între nivelul de înţelepciune a fiecărei persoane. 

Iată testul:

Cât de mult sunteţi de acrod cu următoarele afirmaţii pe o scală de la unu la cinci, cinci fiind un indicator al ”sunt complet de acord”?

1. Îmi place să fiu expus diferitelor puncte de vedere.

2. Îmi este greu să menţin prietenii. 

3. Este important să-mi înţeleg acţiunile. 

4. Nu pot să-mi filtrez emoţiile negative.

5. Tind să amân cât de mult pot o decizie importantă. 

6. Persoanele din jur îmi cer sfaturi atunci când trebuie să facă alegeri. 

Întrebările 1, 3 şi 6 reprezintă trăsăturile pozitive şi ar trebui adăugate scorului final , în timp ce restul reprezintă trăsături negative şi ar trebui scăzute din total. Dacă scorul obţinut este peste 11 eşti un maestru al vieţii, în timp ce 10 indică faptul că ai învăţat foarte multe în decursul vieţii. Persoanele cu scoruri mai mici de opt mai au multe de învăţat. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase